Skikk og bruk

14 uvaner de kinoansatte skulle ønske vi sluttet med

Folk har både dødd og hatt sex i kinomørket. Men det er noe helt annet som regnes som den største kino-synden.

SKIKK OG BRUK: Nei det er ikke all oppførsel som er OK på kino. FOTO: NTB
SKIKK OG BRUK: Nei det er ikke all oppførsel som er OK på kino. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kinomørket kan være et magisk sted, og er forbundet med alt fra å se den nyeste storfilmen til Spielberg, til å holde i hånden på sin aller først date. Andre igjen bruker kinosalen for å feire bursdag eller til arrangementer med jobben.

Vi i KK bruker for eksempel å gå inn i julen med fellesvisning av «Love Actually», i dype lenestoler og med så mye popkorn vi vil ha. Det er med andre ord ikke spesielt synd i oss her i redaksjonen. Men det skal sies, vi sitter da i en lukket sal, og slipper å belemre andre kinogjengere med utbrudd over en ufordervet Hugh Grant anno 2003, popkornslafsing, eller sukk over Liam Neeson som nok en gang må trå til og redde et familiemedlem i nød. For ikke å snakke om alle spoilerne: «ÅÅÅÅ – nå kommer det fine på flyplassen. Følg med nå».

Men hva er egentlig innafor å gjøre på kino? Hva er god skikk og bruk? Vi tok et sveip på nettet for å se hva både publikummere og kinoansatte typisk irriterer seg over. Her er en sammenstilling – til glede for alle som irriterer seg grønne på kino:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer