Vennskap:

15 ting alle kvinner burde vite om vennskap

Nei, du trenger ikke tolerere en rekke avlysninger.

VENNSKAP: Etterhvert som man blir eldre, lærer man en del ting om vennskap. Det er enkelte ting man faktisk ikke burde tolerere. FOTO: NTB Scanpix
VENNSKAP: Etterhvert som man blir eldre, lærer man en del ting om vennskap. Det er enkelte ting man faktisk ikke burde tolerere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I løpet av livet har de fleste av oss rukket å gå gjennom en hel rekke vennskap. Noen ble kanskje med deg helt fra barnehagen, mens andre falt fra underveis, og kanskje møtte du en del nye venner på den nye jobben.

Uansett hva som er tilfelle, er det en del ting enhver kvinne burde vite om vennskap, skal vi tro nettstedet Cosmopolitan. Nedenfor har vi laget en enkel oversikt for deg!

LES OGSÅ: Derfor er venner så utrolig viktig

1. Du trenger ikke å tolerere en rekke avlysninger

Vi har alle vært der, og det er helt greit å måtte avlyse en avtale innimellom om det kommer noe uforutsett i veien, men vi har alle hatt venner som lager en rekke med entusiastiske avtaler, og deretter aldri gjennomfører dem. Det er helt greit å kutte ut slike venner. De gjør ikke annet enn å kaste bort tiden og energien din.

2. Det finnes en grense for sladder

Det kan være befriende å vite at alle baksnakker hverandre bittelitt, uansett hvor glad man er i hverandre, men det går en grense for hva som er greit og ikke. Alle trenger å klage litt over en liten irriterende ting, og deretter være ferdig med det etter to minutter, men om noen baksnakker deg på en daglig basis, er det definitivt ikke et menneske du burde kalle en venn.

LES OGSÅ: Rita og Heidi sitter i fengsel og strikker designerjakker til 4500 kroner

SLADDER: Litt sladder er greit, men om du til stadighet klager på samme person, er det ikke verdt det. FOTO: NTB Scanpix
SLADDER: Litt sladder er greit, men om du til stadighet klager på samme person, er det ikke verdt det. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

3. Ikke dump vennene dine for en fyr

Om et forhold innebærer at du må tilbringe alle kveldene i uka med ham, og dermed kutte ut vennene dine for å få nok tid sammen, vil dere til slutt ende opp med å gjøre det slutt på grunn av manglende grenser uansett. Og når du da innser at du stakk fra vennene dine, kan du fort angre bittert på den avgjørelsen.

4. Nei, eksen blir nok ikke en bestevenn rett etter at det er slutt

Ekser som blir venner kan skje, og det kan være fantastisk, men det er noe som må skje organisk over tid. Om du får en melding fra eksen om at han savner å ha deg i livet sitt, også bare som en venn, noen få dager etter at det er slutt, er sjansene store for at det egentlig ligger noe mer bak meldingen.

5. Venner som konkurrerer med deg er et rødt flagg

Sjalusi kan oppstå fra tid til tid, men om de til stadighet kommer med frekke kommentarer til den nye jobben din, den nye kjæresten din, eller andre prestasjoner du har hatt i livet, er det nok på tide å bevege seg i motsatt retning.

6. Du trenger ikke å velge en side

Om to av vennene dine havner i en krangel, er det ikke ditt ansvar og velge én person du er enig med. Vennene dine burde være voksne nok til at de ordner konflikten mellom seg, uten å blande deg inn i den. Om du velger en side, vil du stå i fare for å miste en venn, og om de likevel ender opp med å bli venner igjen, vil personen du ikke valgte huske hvem du valgte side med i en god stund fremover.

7. Tenk hardt og lenge før du flytter sammen med bestevennen

Det ender fort med at den ene ikke tar noe ansvar, mens den andre stressvasker badet hver eneste helg. Slikt kan ødelegge et vennskap. Så, før dere flytter sammen burde dere gå gjennom ulike scenarioer, og se om vennskapet deres kanskje fungerer best mens dere har litt privatliv likevel.

LES OGSÅ: I fjor sendte nærmere 300 nordmenn fra seg rundt 164 millioner kroner til nettdatingsvindlere

IDYLL: Det kan kanskje virke idyllisk og flytte sammen, men det er definitvt noe dere burde tenke hardt og lenge over, før dere gjør det. FOTO: NTB Scanpix
IDYLL: Det kan kanskje virke idyllisk og flytte sammen, men det er definitvt noe dere burde tenke hardt og lenge over, før dere gjør det. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

8. Du kan dra hjem uten å besøke gamle venner

Det å være hjemme hos familien i juleferien og andre settinger kan være stressende nok, så det å besøke venner du egentlig ikke har noe til felles med lenger, er strengt tatt ikke nødvendig. Om du ikke virkelig har lyst til å se dem, selvfølgelig!

9. Ikke etterlat venninnen din alene fordi du fant en kjekk fyr

Om du er ute på byen med ei venninne, og finner en kjekk fyr du vil ta med deg hjem, er det ingen unnskyldning for å etterlate venninnen din alene på byen. Om du derimot dro ut med en gjeng av venner, og venninnen din fremdeles har noen andre hun kan henge med, er det greit.

10. Det å henge med venner er gøyere uten telefonen

Det er ikke nødvendig å ta bilder av alle gangene dere møtes, eller å sende et bilde av kaffen dere drikker på Snapchat. Det å bruke halvparten av tiden på telefonen i stedet for hverandre, er ikke spesielt god bruk av den vennetiden dere har tilmålt.

11. Det er greit å date venner

Du burde selvfølgelig tenke over det et par ganger, sånn at det ikke bare ender med en tilfeldig seanse under dyna, og aldri igjen. Men, om du og vennen din tilbringer halvparten av tiden på å tenke om ting hadde vært annerledes om dere møttes via Tinder, kan det være en god idé og teste det ut. Et vennskap er tross alt en veldig god grobunn for et forhold uansett.

FORELSKELSE: Det er ikke noe i veien for å date venner, så lenge det er noe man har tenkt grundig gjennom på forhånd. FOTO: NTB Scanpix
FORELSKELSE: Det er ikke noe i veien for å date venner, så lenge det er noe man har tenkt grundig gjennom på forhånd. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

12. Still de vanskelige spørsmålene

Gode venner er der for å hjelpe deg gjennom tunge perioder av livet, og om du virkelig trenger noen gode råd, lønner det seg å stille de vanskelige spørsmålene. Legg ut alle detaljer om jobben, eller kjæresten. Det er derfor de er der, og du ville gjort det samme for dem!

13. Avstand ødelegger ikke et vennskap

Dere vil kanskje se hverandre litt mindre, men dere har fremdeles muligheten til å tekste, og snakke via Skype. Det blir ikke så ille som du tror, om dere faktisk er nære hverandre.

14. Det er aldri for sent med nye venner

Nei, du kan faktisk ikke få mange nok venner. Det blir aldri fullt. Nye venner kan hjelpe deg med å oppdage nye interesser og sider ved deg selv. Det og ikke få nye venner er det samme som å slutte og vokse.

15. En bestevenn krever en del arbeid, men det er verdt det

Dere vil alltid ha noen krangler, men om vennskapet er sterkt nok kommer dere gjennom det. Det krever arbeid, men du får ubetinget kjærlighet og masse latter i retur, så til syvende og sist er det verdt det.

LES OGSÅ: Tina (49) har et helt spesielt talent: - Da jeg var liten kunne jeg fortelle min mor ting som: «Den damen har på seg fem dufter»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer