Ubåttragedien

19-åringen var livredd, ble likevel med ned i dypet for å glede pappa

Tanten til den avdøde Suleman Dawood røper tragiske detaljer i intervju.

UBÅTTRAGEDIEN: Suleman Dawood sammen med sin far Shahzada Dawood. begge omkom i ubåttragedien i juni 2023. Nå røper tanten detaljer om dagene før ekspedisjonen til Titanic. FOTO: Engro Corporation Limited/via REUTERS/NTB
UBÅTTRAGEDIEN: Suleman Dawood sammen med sin far Shahzada Dawood. begge omkom i ubåttragedien i juni 2023. Nå røper tanten detaljer om dagene før ekspedisjonen til Titanic. FOTO: Engro Corporation Limited/via REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at ubåten Titan forsvant i juni 2023 i forbindelse med en ekspedisjon ned til det forliste skipet Titanic, holdt verden pusten. Farkosten med fem personer ombord skulle til fire tusen meter dyp for å utforske vraket av det legendariske skipet, men mistet etter kort tid kontakt med kontrollrommet på overflaten.

Om bord i den lille ubåten var fem personer, Shahzada Dawood og sønnen Suleman Dawood, Paul-Henri Nargeolet, Stockton Rush, og Hamish Harding. Billettprisen for å bli med på den unike opplevelsen skal ha vært nærmere en kvart million kroner – per person.

Da ubåten mistet kontakt med skipet på overflaten ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon i området rundt Titanic, og håpet om å finne de fem passasjerene i live ble holdt i live da kystvakten meldte om at det var observert lyder fra området rundt vraket.

Samtidig var oksygenet om bord i ferd med å ta slutt, og redningsaksjonen ble et kappløp med tiden.

Vrakrester

Torsdag 22. juni fant imidlertid miniubåter som bisto i redningsaksjonen vrakrester på havbunnen, og de løse delene synes å stamme fra den forsvunne miniubåten. De fem passasjerene regnes nå som omkommet, og flere av familiemedlemmene har gått ut og takket for støtten, og uttrykt sin sorg for dem de har mistet.

To av de omkomne var den pakistanske forretningsmannen Shahzada Dawood og hans 19 år gamle sønn Suleman Dawood. I et intervju med NBC News kommer Sulemans tante med opplysninger som legger ytterligere byrde til tragedien som har rammet familien. Suleman var student ved universitetet, og ifølge tanten skal den unge mannen i dagene før ekspedisjonen la ut fra kysten utenfor Newfoundland, ha uttrykt tvil. Tanten Azmeh Suleman forteller i intervjuet at Suleman skal ha sagt til en slektning at han «ikke hadde så veldig lyst», og at han følte seg «livredd» ved tanken på å dra ned til Titanic.

Men 19-åringen endte likevel opp med å bli med ned i den 22 fot lange ubåten. Ifølge tanten Azmeh Suleman fordi ekspedisjonen ble planlagt i farsdagshelgen, og at Suleman hadde lyst til å glede faren sin, skriver NBC News.

Sulemans far skal ifølge søsteren Azmeh ha vært svært opptatt av Titanic og historien rundt «skipet som ikke kunne synke». I intervjuet sier hun:

– Jeg tenker på Suleman, som er 19 år, inni der, kanskje gispende etter luft. Det har vært en lammende tanke, for å være ærlig, sa Azmeh Dawood til NBC.

I en video publisert av Sky News sier hun:

– Han ville virkelig, virkelig ikke gjøre det, men det var en farsdags-greie, det var for å knytte bånd og han ville ha tidenes eventyr, akkurat som faren ville.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer