19 kjendis-dødsfall som sjokkerte verden

De døde altfor tidlig og vil bli husket for sine prestasjoner på ulike felt.

DØDE FOR TIDLIG: Skuespillerinnen Brittany Murphy ble bare 32 år gammel. FOTO: Scanpix
DØDE FOR TIDLIG: Skuespillerinnen Brittany Murphy ble bare 32 år gammel. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Overdoser, offer for verdenskjent seriemorder, bilulykke, AIDS... Berømmelse kommer ofte med en pris. Da disse stjernene mistet livet, sendte det sjokkbølger gjennom verden.

Heath Ledger (28)

Heath Ledger var en av de mest lovende, unge skuespillerne på 2000-tallet. Hans aller siste film, ble «Batman: The Dark Knight» hvor han portretterte skurken Joker.

22. januar 2008 fant hushjelpen hans, Diana Wolozin, stjernen bevisstløs i sengen. Kort tid senere ble han erklært død.

Obduksjonen viste at han, bare 28 år gammel, mistet livet på grunn av en utilsiktet overdose på medisiner.

«Batman: The Dark Knight» hadde premiere fem måneder etter at Ledger mistet livet. Det har lenge florert rykter om at han gikk såpass dypt inn i rollen som den mentalt ustabile Joker, at det var vanskelig å komme seg ut av det bekmørke tankesettet – og at det var dét som førte til dødsfallet. Dette har dog aldri blitt bekreftet.

Heath Ledger. FOTO: Scanpix
Heath Ledger. FOTO: Scanpix Vis mer

Brittany Murphy (32)

Filmstjernen hadde en lysende karriere foran seg. Den fikk hun aldri oppleve.

Julen for 11 år siden, i 2009, kollapset Murphy på badet. Den primære dødsårsaken var lungebetennelse, mens sekundære faktorer var jernmangelanemi og en miks av reseptbelagte piller.

Bare ett år senere, døde Murphys enkemann Simon Monjak (40), i det samme huset. Også han av lungebetennelse.

I ettertid har det vært en kjent teori at duoen mistet livet på grunn av farlig mugg i huset.

Brittany Murphy. FOTO: Scanpix
Brittany Murphy. FOTO: Scanpix Vis mer

Whitney Huston (48)

Whitney Huston er en av verdens mest kjente og kjære artister gjennom tidene. Dermed sørget en hel verden da hun gikk bort i 2012.

Den altoppslukende berømmelsen, mangelen på privatliv og konstant press, sørget for at Huston med tiden begynte å leve et mer og mer utsvevende liv.

11. februar ble sangerinnen funnet bevisstløs på rom 434 på ikoniske Beverly Hilton Hotel. Hun lå nedsenket i vannet i et badekar.

Obduksjonen bekreftet at hun døde av drukning, samt hjertefeil og kokainmisbruk. Det ble også funnet xanax (angstdempende preparat, jour. anm.) og cannabis i blodet hennes.

Like tragisk: I 2015 ble Hustons datter, Bobby Kristina Brown (22), også funnet bevisstløs i et badekar. Hun var ikke død, men ble lagt i kunstig koma i flere måneder for å unngå ytterligere skade på hjernen. Seks måneder etter hun ble funnet i badekaret, ble Brown erklært død.

Whitney Huston. FOTO: Scanpix
Whitney Huston. FOTO: Scanpix Vis mer

Sharon Tate (26)

Det brutale mordet på 60-tallsstjernen Sharon Tate – og tre venner hun hadde på besøk – skrives fremdeles om den dag i dag. Åtte og en halv måned gravid med sitt første barn, ble hun nemlig drept av seriemorder Charles Mansons sekt. Den unge skuespillerinnen ble knivstukket 16 ganger.

Sharon Tate. FOTO: Scanpix
Sharon Tate. FOTO: Scanpix Vis mer

Aaliyah (22)

Aaliyah begynte musikkarrieren allerede som 10-åring da hun deltok i TV-programmet «Star Search». Fem år senere slapp hun debutalbumet «Age Ain’t Nothing But a Number» – og ble superstjerne over natten.

Dessverre ble både karrieren og livet altfor kort. 22 år gammel døde Aaliyah Dana Haughton da privatflyet hun satt i styrtet. Flyet eksploderte som følge av krasjen og samtlige ombord måtte bøte med livet.

Aaliyah. FOTO: Scanpix
Aaliyah. FOTO: Scanpix Vis mer

James Dean (24)

James Dean var sin tids store filmstjerne. Han var av typen gutta ville være og jentene ville være sammen med.

Dermed knuste millioner av hjerter da det i september 1955 ble kjent at han hadde havnet i bilulykke og brukket nakken. Skaden førte til at skuespilleren døde, mens den andre sjåføren kom fra det hele med livet i behold.

James Dean. FOTO: Scanpix
James Dean. FOTO: Scanpix Vis mer

Prinsesse Diana (36)

Diana Frances Spencer skapte haugevis av overskrifter i sin tid som kongelig. Hun var kjent for sin utradisjonelle tilnærming til rollen, og ble hyllet av folket for sin karisma, varme og humor – egenskaper man kanskje ikke da forbandt med den engelske kongefamilien...

31. august 1997 ble skjebnesvanger for hele verdens «prinsesse» Diana. Hun ble, sammen med kjæresten Dodi Fayed, drept i en bilkrasj i tunnelen Pont de l'Alma i Paris.

Hun etterlot seg som kjent sønnene William (38) og Harry (35).

Diana Frances Spencer. FOTO: Scanpix
Diana Frances Spencer. FOTO: Scanpix Vis mer

Freddie Mercury (45)

Den legendariske Queen-vokalisten sendte 23. november 1991 ut en pressemelding hvor han delte diagnosen sin med omverdenen. Det etter mange års spekulasjon.

– Jeg vil bekrefte at jeg har testet HIV-positivt og har AIDS. (...) Tiden har kommet for at mine venner og mine fans får vite sannheten. Jeg håper alle står sammen med meg, legene mine og andre verden rundt i kampen mot denne forferdelige sykdommen, lød pressemeldingen.

Bare ett døgn senere, 24. november, var Mercury død.

Freddie Mercury. FOTO: Scanpix
Freddie Mercury. FOTO: Scanpix Vis mer

Kobe Bryant (41)

I januar i år sto verden stille da nyheten om at en av verdens beste og mest profilerte basketballspiller, Kobe Bryant, hadde dødd i en helikopterulykke. Enda verre ble det da mediene etter hvert begynte å rapportere at Bryants 13 år gamle datter Gianna også hadde vært ombord. Dét viste seg – grusomt nok – å stemme. Både far og datter døde.

Bryant etterlot seg kona Vanessa (38) og døtrene Natalia (17), Bianka Bella (3) og Capri Kobe (1).

Kobe Brynt med datteren Gianna. FOTO: Scanpix
Kobe Brynt med datteren Gianna. FOTO: Scanpix Vis mer

Robin Williams (63)

Den folkekjære skuespilleren var for mange legemliggjøringen av latter, humor og varme. Bak fasaden var historien dessverre en ganske annen.

Robin Williams tok sitt eget liv i 2014. I ettertid ble det kjent at han slet med depresjon og angst.

Robin Williams. FOTO: Scanpix
Robin Williams. FOTO: Scanpix Vis mer

Marilyn Monroe (36)

Det finnes knapt et mer ikonisk navn (selv om hun egentlig het Norma Jean) enn Marilyn Monroe. Hun sjarmerte en hel verden som skuespillerinne, men som 36-åring ble livet for tungt å bære for stjernen.

I 1962 ble hun funnet død som følge av overdose på piller.

Marilyn Monroe. FOTO: Scanpix
Marilyn Monroe. FOTO: Scanpix Vis mer

Amy Winehouse (27)

Det er nærmest umulig å ikke la seg forhekse av Amy Winehouse unike sangstemme. Dessverre er den nå kun å finne på gamle album.

Briten slet med å takle suksessen som fulgte gjennombruddet med platen «Back To Black». Hun slet åpenlyst med avhengighet av både alkohol og dop – og til slutt var det nettopp avhengigheten som førte til at hun mistet livet i en alder av 27 år.

Winehouse døde av alkoholforgiftning i 2011.

Amy Winehouse. FOTO: Scanpix
Amy Winehouse. FOTO: Scanpix Vis mer

Elvis Presley (42)

Kongen av rock’n’roll døde i Graceland, sin viden kjente villa i Memphis, i august 1977.

Det var kjæresten Ginger Alden som fant ham bevisstløs på badegulvet. Artisten ble hastet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Årsaken til dødsfallet var hjertestans – mest sannsynlig som følge av Presleys langvarige og omfattende dopmisbruk.

Denne uken ble det også kjent at Presleys barnebarn, Benjamin Keough, er død. Han ble bare 27 år gammel. Detaljer rundt dødsfallet er ikke kjent.

Elvis Presley. FOTO: Scanpix
Elvis Presley. FOTO: Scanpix Vis mer

Selena Quintanilla (23)

Selena Quintanilla, oftest bare kalt Selena, var sanger og låtskriver. Hun var den mestselgende latinske artisten på 1990-tallet ifølge Billboard.

I mars 1995, etter en krangel, ble hun skutt i ryggen av kollegaen Yolanda Saldívar. Hun fikk hjertestans og døde som følge av skuddet.

Saldívar sitter i dag inne på livstid, men kan bli prøveløslatt i 2025.

Selena Quintanilla. FOTO: Scanpix
Selena Quintanilla. FOTO: Scanpix Vis mer

Steve Irwin (44)

Steve Irwin døde mens han gjorde det han elsker; å utforske dyreriket. Han mistet livet da han filmet en episode til et TV-program i Australias verdenskjente Great Barrier Reef. Her ble han angrepet – mest sannsynlig fordi den skal ha følt seg truet – av en piggrokke.

Rokken stakk Irwin med piggen sin flere ganger og traff til slutt hjertet.

Steve Irwin. FOTO: Scanpix
Steve Irwin. FOTO: Scanpix Vis mer

Michael Jackson (50)

Sangeren ble funnet død i sengen sin i Los Angeles i 2009. Det florerer haugevis av teorier av hva som førte til at Jackson mistet livet, men offisielt er årsaken feildosering av medisin.

Artistens lege, Conrad Murray (67), ble dømt for å ha bidratt til dødsfallet. Han fikk fire år i fengsel, men slapp ut etter to.

Michael Jackson. FOTO: Scanpix
Michael Jackson. FOTO: Scanpix Vis mer

«Glee»-skuespillerne

Det ser ut til at det hviler en slags forbannelse over «Glee». På tross av at TV-serien er sentrert rundt en gjeng på videregående og dermed består av hovedsakelig unge skuespillere, har hele tre av de mest sentrale stjernene mistet livet de siste årene.

I 2013 ble Corey Monteith, som på den tiden var kjæreste med seriens hovedrolleinnhaver Lea Michele (33), funnet død på et hotellrom i Canada. Han ble 31 år gammel. Skuespilleren mistet livet som følge av en utilsiktet overdose.

Mark Salling portretterte Noah «Puck» Puckerman i «Glee». I desember 2015 ble han arrestert etter at politet fant flere tusen bilder og videoer med barnepornografi hjemme hos ham, og i 2017 erklærte han seg skyldig. Året etter var han død som følge av selvmord. Dét i en alder av 35 år.

DØDE UNGE: Corey Monteith til venstre, Mark Salling til høyre. FOTO: Scanpix
DØDE UNGE: Corey Monteith til venstre, Mark Salling til høyre. FOTO: Scanpix Vis mer

Mest nylig var det 33 år gamle Naya Rivera, cheerleaderen Santana Lopez i serien, som tragisk nok mistet livet. Onsdag forrige uke ble hennes fire år gamle sønn, Josey, funnet i en drivende båt i California-innsjøen Lake Piru – helt alene.

Mandag ble Riveras lik hentet opp fra innsjøen. Hun hadde druknet på båttur med lille Josey.

DRUKNET: Naya Rivera i forbindelse med en pressekonferanse i New York i 2016. FOTO: Scanpix
DRUKNET: Naya Rivera i forbindelse med en pressekonferanse i New York i 2016. FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer