Middag

2 ingredienser - 7 middager

Ganske enkelt, veldig godt: Lag middag av to hovedingredienser.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Cecilie KlemBIFF OG POTETSTAPPE
(Til fire personer)
1 kg entrecôte
1 kg poteter
salt og pepper
litt smør og olivenolje
litt h-melk
estragonsennep

Skrell potetene og kok dem hele eller i terninger, avhengig av hvor god tid du har. De behøver ikke å være helt gjennomkokte. La dem dampe av seg, og mos dem med en moser eller en gaffel. Ha i melk og smør til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm en stekepanne og ha i smør og olivenolje. Vent til det ryker fra pannen, og stek biffene tre til fire minutter på hver side. Legg dem i en langpanne og etterstek dem i ovn på 200° i 15 minutter. Server med litt estragonsennep.

LAMMEKOTELETTER OG ASPARGESBØNNER
(Til fire personer)
1 1/4 kg lammekoteletter
500 g aspargesbønner
litt rømme
litt smør og olivenolje
salt og pepper

Varm en panne og ha i litt smør og olivenolje. Gni kotelettene inn med salt og pepper og stek dem på middels varme i cirka sju minutter på hver side. La dem hvile i ti minutter. Damp bønnene eller kok dem i fosskokende vann i to til tre minutter. Skyll dem i iskaldt vann noen sekunder rett etterpå. Server med en klatt rømme, salt og pepper.

KVEITE OG KORIANDERSTEKTE POTETER
(Til fire personer)
1 kg kveite eller annen fet fisk i skiver
1 kg poteter
1 kvast koriander
litt smør og olivenolje
noen sitronbåter
salt og pepper

Skjær potetene i tynne båter, ha dem i en bolle sammen med litt olivenolje, hakket koriander, salt og pepper. Bland godt og legg dem godt spredt utover i en langpanne.
Bak i ovn på 240° i en halv time. Varm en stekepanne og ha i olivenolje (mild type) og smør. Gni fisken inn med salt og pepper. Vent til det ryker av pannen, og stek den tre til fire minutter på hver side. La den hvile noen minutter. Server med en sitronbåt på hver tallerken. Press sitron over fisken før dere spiser.

GODE PØLSER MED KÅLSALAT
(Til fire personer)
8–10 gode pølser fra slakter eller bratwurst
1 lite kålhode
0,5 dl majones
3 ss ferskpresset sitronsaft
1 sjalottløk
1/2 eple
ketchup og sennep
salt og pepper

Stek pølsene på lav varme i cirka en halvtime. Snu dem ofte. Riv kål, løk og eple på et grovt rivjern i hurtigmikseren, eller snitt kålen fint og riv eple og løk på grovt rivjern. Bland alt med majones og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Pølsene skal være godt brunet og ha sprøtt skinn. Server med ketchup og sennep.

SJAMPINJONGER OG BROKKOLIMOS
(Til fire personer)
1 kg brokkoli
300 g sjampinjonger
en kvast timian
litt smør og litt olivenolje
salt og pepper

Kok eller damp brokkolien til den er helt mør. Mos den i hurtigmikser eller med en potetmoser. Stek soppen hel i tørr panne på høy varme til den begynner å slippe vann. Vent til vannet har fordampet, og ha smør og olivenolje i pannen. Stek til soppen er gyllen, og smak til med salt og pepper. Server med et dryss timian.

SMULDREPAI MED PLOMMER
(Til fire personer)
like deler smør, mel og sukker
plommer

Rør sammen mel, mykt smør og sukker til en smuldrete deig. Vær litt tilbakeholden med sukkeret, kanskje, så deigen ikke blir for søt. Skjær plommene i passe skiver og smør en
rund kakeform. Legg plommene i bunnen av formen og smuldre deigen oppå. Du kan også strø litt sukker over plommene hvis de er sure. Stek i ovn på 220° i cirka 20 minutter eller til smuldredeigen er gyllen.

BANKET KALKUN OG BØNNESALAT
(Til fire personer)
1 kg kalkunfilet
2 bokser hvite bønner
1 boks tomater
salt og pepper

Tørk godt av kalkunfiletene med kjøkkenpapir og legg dem én og én mellom to lag husholdningsfilm og bank dem så flate du kan med knyttneven. Gni dem inn med pepper og
salt og stek dem på middels varme, cirka fem minutter på hver side. Skyll bønnene godt under rennende vann i et dørslag, og ha dem i en gryte sammen med tomatboksen. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Biff og potetstappe
Biff og potetstappe Vis mer
Lammekoteletter og aspargesbønner
Lammekoteletter og aspargesbønner Vis mer
Kveite og korianderstekte poteter
Kveite og korianderstekte poteter Vis mer
Gode pølser med kålsalat
Gode pølser med kålsalat Vis mer
2 ingredienser - 7 middager
Smuldrepai med plommer
Smuldrepai med plommer Vis mer
Banket kalkun og bønnesalat
Banket kalkun og bønnesalat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer