Kultur

27 000 år gammel kunst

Oppsiktsvekkende hulemalerier funnet i Frankrike.

Funnene i Lascaux får konkurranse.
Funnene i Lascaux får konkurranse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En amatørutgraver i Frankrike har oppdaget prehistoriske menneskelige levninger og kunst i en hule vest i landet. Funnene kan være over 27 000 år gamle, noe som kan føre til at kunsthistorien må skrives om.

Hittil har veggmaleriene i hulene i Lascaux vært det mest kjente av de prehistoriske hulemaleriene. Det ferske funnet kan vise seg å være så mye som 10 000 år eldre enn maleriene fra Lascaux, melder The Guardian.

Gerard Jourdy, 63-åringen som oppdaget det som kan vise seg å være et av verdens eldste kunstverk, forteller at det i hulene var veggmalerier, blant annet av en koboltblå hånd, og en skulptur som forestilte et ansikt, laget av en av stalakittene i hulen.

Eksperter er i disse dager i ferd med å verifisere Jourdys funn. Dersom hans rapporter fra hulen stemmer, kan det føre til at kunsthistorien må revideres. Det franske kulturdepartementet har bekreftet funnene, og kaller dem eksepsjonelle med hensyn til malerienes høye alder. Likevel understrekes det at verkene fra Lascaux er mer spektakulære fra et kunsthistorisk og estetisk ståsted.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer