BLØTKAKE MED GLUTENFRI BUNN: Potetmel er helt glutenfritt, så et sukkerbrød bakt med potetmel er helt trygt å servere. Pynt kaken med krem og masse deilig jordbær. Foto: Synøve Dreyer
BLØTKAKE MED GLUTENFRI BUNN: Potetmel er helt glutenfritt, så et sukkerbrød bakt med potetmel er helt trygt å servere. Pynt kaken med krem og masse deilig jordbær. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Glutenfri Kaker

3 glutenfrie kaker med jordbær

Klart du kan kose deg selv om du ikke tåler gluten.

ALLERS.NO: De norske jordbærene er her bare en begrenset periode, derfor må vi nyte dem i alle mulige varianter nå!

Bløtkake med glutenfritt sukkerbrød

 
6 egg 
3 dl sukker 
2 ts bakepulver 
2 dl potetmel 

Fyll:
3 dl pisket krem
sukker
1–2 kurver jordbær

1. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt sammen potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

2. Hell røren forsiktig i en smurt springform, 26 cm i diameter. Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160° i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken på rist og del den til 3 lag.

3. Dynk gjerne kaken med appelsinjuice. 

4. Pisk kremfløten stiv med sukker og legg mellom lagene sammen med skiver av jordbær. Pynt toppen av kaken med jordbær og grønne blader.

KARAMELLKAKE MED RØDE BÆR: En herlig glutenfri kake som du kan pynte med bare jordbær eller blande med andre bær. Foto: Synøve Dreyer
KARAMELLKAKE MED RØDE BÆR: En herlig glutenfri kake som du kan pynte med bare jordbær eller blande med andre bær. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Jordbærfristelser du ikke kan motstå

Karamellkake med røde bær

(ca. 10 biter)

100 g mandler
150 g kokte kalde poteter
75 g smør
1 dl sukker
2 egg

Glasur:
1 ½ dl matfløte
½ dl sukker
½ dl sirup

Pynt:
røde bær; rips og jordbær
grønne blader

1. Sett ovnen på 175°. Mal mandlene. Skrell og finriv potetene. Rør smør og sukker luftig. Bland i ett egg av gangen. Tilsett mandler og poteter. Hell røren i en smurt form ca. 24 cm i diameter. 

2. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La kaken avkjøles før den tas ut av formen og får avkjøle på rist.

3. Bland fløte, sukker og sirup i en kjele. Kok kraftig uten lokk til den begynner å tykne, i 10–15 minutter. La glasuren avkjøles og fordel den over kaken.

4. Pynt kaken med bær og grønne blader.

SMULDREPAI MED KOKOS OG JORDBÆR: Smuldrepai er fantastisk godt og utrolig lettvint. Server med vaniljesaus, pisket krem eller is.  Foto: Synøve Dreyer
SMULDREPAI MED KOKOS OG JORDBÆR: Smuldrepai er fantastisk godt og utrolig lettvint. Server med vaniljesaus, pisket krem eller is. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Jordbærlykke

Smuldrepai med kokos og jordbær

(4 porsjoner)

100 g smør
1 ½ dl glutenfritt mel
1 dl havregryn, glutenfrie
1 dl kokos
½ dl sukker
½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll:
500 g bær
¼ dl sukker
1 ss potetmel

1. Sett ovnen på 200°. Smelt smøret i en kjele. Bland mel, havregryn, kokos, sukker, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett smøret og rør sammen til en smulete deig.

2. Rens bærene og skjær i mindre biter. Legg dem i en smurt ildfast form. Bland sukker og potetmel og strø dette over bærene. Fordel smuldredeigen over.

3. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter.

4. La paien avkjøles litt før servering. 

LES OGSÅ: Ostekake med jordbær

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: