GLUTENFRIE BRUNE PINNER: Enkle å bake og gode å spise! Foto: Synøve Dreyer
GLUTENFRIE BRUNE PINNER: Enkle å bake og gode å spise! Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Glutenfritt

3 lettbakte glutenfrie julekaker

Du trenger ikke droppe favorittene!

ALLERS.NO:  Glutenfrie melmikser kan ha litt forskjellige egenskaper, så prøv deg fram med melmengde når du baker glutenfritt. Kjenn at du får en passe fast deig, og bruk litt ekstra mel på bakebordet når du baker ut kakene. 

Brune pinner

200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g glutenfri fin melmiks

Pynt:
egg til pensling
perlesukker
hakkede mandler

1. Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner.

2. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.

3. Avkjøl på rist og oppbevar i en tett boks.

 

GLUTENFRIE KOKOSMAKRONER: Få ingredienser kan også gi gode kaker. Disse kan dyppes i litt smeltet sjokolade, så blir de ekstra gode. Foto: Synøve Dreyer
GLUTENFRIE KOKOSMAKRONER: Få ingredienser kan også gi gode kaker. Disse kan dyppes i litt smeltet sjokolade, så blir de ekstra gode. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: 4 glutenfrie småbrød

Kokosmakroner

4 eggehviter
2 dl sukker
4–5 dl kokosmasse

1. Sett ovnen på 180°.

2. Pisk eggehvitene lett i en kjele. Bland i sukker og kokosmasse. Sett kjelen over middels varme og rør godt til massen begynner å bli blank og seig.

3. Form deigen med to teskjeer til små topper. Legg dem på bakepapirkledd stekepanne.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er lys gylne på overflaten og seige inni.

4. Avkjøl på rist og oppbevar kakene kjølig i en tett boks.

GLUTENFRIE SANDNØTTER: Sandnøtter smelter i munnen og har deilig smak av sitron. Foto: Synøve Dreyer
GLUTENFRIE SANDNØTTER: Sandnøtter smelter i munnen og har deilig smak av sitron. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Lett som en glutenfri plett

Sandnøtter

(ca. 60 stk.)

150 g smør
150 g sukker
2 egg
500 g potetmel
2 ts bakepulver
revet skall av 1 stor sitron

1. Forvarm ovnen til 180°.

2. Rør smør og sukker hvitt  og luftig. Rør i vekselvis egg og potemel, som er blandet med bakepulver og revet sitronskall.

3. Trill ut små kuler og legg dem på bakepapirkledd stekeplate. La det være litt avstand mellom hver kule.

4. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: