Kylling

3 nye og spennende kyllingfavoritter

Kyllingretter kan varieres i det uendelige og tilpasses både hverdag og fest. Her får du tre nye oppskrifter – og inspirasjon til å prøve noe nytt!

Kyllingfilet med pærer og blåmuggost
(4 porsjoner)

Sitronmarinerte fileter i lekkert selskap av gode grønnsaker, pærer og blåmuggost. Herlig!

◗ 4 kyllingfileter
◗ saft av ½ sitron
◗ ca. 6 ss olivenolje
◗ 1 bunt grønne asparges
◗ 6 vårløk
◗ 80 g frisk spinat
◗ salt
◗ pepper
◗ 2 pærer
◗ 1 ts saft av sitron
◗ ½ dl ristede pinjekjerner
◗ 75 g blåmuggost
◗ 1 ss flytende honning

1. Bland sitronsaft og 3–4 ss ­olivenolje på en tallerken. Vend kyllingfiletene noen ganger i blandingen.

2. Kok aspargesen nesten myk i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Skyll dem i kaldt vann, og skjær i biter.

3. Skjær vårløk tynt. Varm opp 2 ss olje i en stekepanne, og la vår-løken og aspargesen steke noen minutter. Legg i spinaten, og la den falle sammen. Krydre med salt og pepper.

4. Skjær pærer i båter, og press litt sitronsaft over. Krydre filetene med salt og pepper, og stek dem i ca. 3 minutter på hver side, til de er akkurat gjennomstekte.

5. Server kyllingen med spinat, aspargesblanding og pærebåter.

6. Smuldre over pinjekjerner og blåmuggost. Avslutt med å dryppe litt honning over pærer og ost.

Ovnsstekt sennepskylling Foto: All Over Press
Ovnsstekt sennepskylling Foto: All Over Press Vis mer

Ovnstekt sennepskylling

(4 porsjoner)

Ovnsstekt kylling blir alltid ekstra saftig og god. Her serveres hele retten på en seng av grønnsaker.

◗ 1 hel kylling med skinn, ca. 1,2 kg
◗ 1 ss dijonsennep
◗ salt
◗ pepper

Grønnsaker:
◗ 3 gulrøtter
◗ 6 poteter
◗ 1 kålrot
◗ 1 persillerot eller ½ sellerirot
◗ 2 løk
◗ 4 hvitløkbåter
◗ 3–4 kvister fersk timian
◗ ca. ½ dl olivenolje
◗ revet skall av ½ sitron

1. Sett ovnen på 175 º.

2. Del kyllingen i to på langs. Vask og tørk den godt. Fordel sennep på skinnet, og krydre med salt og pepper.

3. Skrell og rens grønnsakene og løken. Skjær i mindre biter, og legg i en bolle. Hakk hvitløken, og bland i bollen med timian, ­olivenolje og sitronskall. Krydre med salt og pepper.

4. Varm olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de har fin farge. Legg dem over i en langpanne eller ildfast form. Legg på kyllingene med skinnet opp, og sett i ovnen i ca. 45 minutter.

5. Server grønnsakene med ­kyllingen og gjerne litt yoghurt til.

Kyllinggrateng med tortellini Foto: All Over Press
Kyllinggrateng med tortellini Foto: All Over Press Vis mer

Kyllinggrateng med tortellini

(4 porsjoner)

Her er en ovnsgratinert kylling, der du blander tortellini i samme formen.

◗ 3–4 kyllingfileter
◗ salt og pepper
◗ olje til steking
◗ 1 pk. bacon, 140 g
◗ 5 cm purreløk
◗ 80 g fersk spinat
◗ 600 g fersk tortellini med ­soppfyll
◗ 1 dl crème fraîche
◗ 1 dl kremfløte
◗ 1 dl finrevet parmesan
◗ 1 hvitløkbåt
◗ 1 ss flytende honning

Servering:
◗ sitronbåter
◗ salat

1. Sett ovnen på 200 º. Krydre kyllingfiletene, og stek dem i olje i en stekepanne på middels varme i 3–4 minutter på hver side.

2. Skjær bacon i mindre biter, og stek.

3. Vask og skjær purreløk tynt, og stek mykt i litt av oljen i stekepannen sammen med spinat til det tar litt farge. Krydre med salt og pepper.

4. Kok tortellini etter anvisning på pakken. La vannet renne av, og drypp over olje. Legg tortellinien i en ildfast form, og bland med spinaten og purreløken.

5. Del kylling i skiver, og legg oppå i formen.

6. Bland sammen crème fraîche, fløte, parmesan, presset hvitløk og honning. Smak til med salt og pepper. Fordel røren over filetene, og sett på nederste rille i ovnen. La formen stå i ca. 20 minutter til gratengen har fin farge.

7. Strø over bacon før servering. Server kyllinggratengen med en sitronbåt og salat.

 

 

 


 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: