Foto: Rohny Kristensen
Kokosmuffins
(Til 20 stk. vanlige)
200 g revet kokos
90 g sukker
1 eple
1 dl rosiner
90 g hvetemel
1 ss olje
2 ts bakepulver
1/2 dl melk
1/2 dl eplejuice
2 eggehviter
Riv eplet grovt. Rør alle ingrediensene bortsett fra eggehvitene sammen i en bolle. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen. Fyll i muffinsformer. Stek i 15–20 minutter på 200 °C.
Banan- og sjokolademuffins
(Til 16 stk. store)
2 egg
1 1/2 dl sirup
2 dl kesam
5 dl hvetemel
2 ss bakepulver
75 g smør
2 store bananer
75 g mørk sjokolade
Pisk egg, sukker og sirup luftig. Tilsett kesam og rør inn. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend inn. Smelt smøret, hakk sjokoladen og del bananene i små terninger. Rør alt inn
i deigen. Fordel i muffinsformer og stek dem i 20 minutter på 200 °C.
Muffins med sitron og mandler
(Til 40 stk. vanlige)
300 g margarin
300 g sukker
4 egg
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hakkede mandler
saft og skall fra 2 sitroner
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen. Sikt inn mel og bakepulver. Ha i revet skall og saft. Fyll i muffinsformer og stek på 200 °C i ca. 15 minutter.
