Kultur & Underholdning

3 slags muffins

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen






Kokosmuffins
(Til 20 stk. vanlige)
200 g revet kokos
90 g sukker
1 eple
1 dl rosiner
90 g hvetemel
1 ss olje
2 ts bakepulver
1/2 dl melk
1/2 dl eplejuice
2 eggehviter

Riv eplet grovt. Rør alle ingrediensene bortsett fra eggehvitene sammen i en bolle. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen. Fyll i muffinsformer. Stek i 15–20 minutter på 200 °C.

Banan- og sjokolademuffins
(Til 16 stk. store)
2 egg
1 1/2 dl sirup
2 dl kesam
5 dl hvetemel
2 ss bakepulver
75 g smør
2 store bananer
75 g mørk sjokolade

Pisk egg, sukker og sirup luftig. Tilsett kesam og rør inn. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend inn. Smelt smøret, hakk sjokoladen og del bananene i små terninger. Rør alt inn
i deigen. Fordel i muffinsformer og stek dem i 20 minutter på 200 °C.

Muffins med sitron og mandler
(Til 40 stk. vanlige)
300 g margarin
300 g sukker
4 egg
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hakkede mandler
saft og skall fra 2 sitroner

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen. Sikt inn mel og bakepulver. Ha i revet skall og saft. Fyll i muffinsformer og stek på 200 °C i ca. 15 minutter.

Muffins
Muffins Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer