Greta Garbo:

30 år siden Hollywoods mest gåtefulle superstjerne døde

Hun trakk seg tilbake som 35-åring, men forble motvillig kjendis livet ut.

GRETA GARBO: Var hun så sky som hun ga uttrykk for? Ville den omsvermede kvinnen, som aldri giftet seg og ikke hadde barn, og som bodde alene hele livet, virkelig være i fred? FOTO: NTB scanpix
GRETA GARBO: Var hun så sky som hun ga uttrykk for? Ville den omsvermede kvinnen, som aldri giftet seg og ikke hadde barn, og som bodde alene hele livet, virkelig være i fred? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Greta Garbo var en fremragende skuespiller, som forsto å utnytte filmmediets virkemidler fullt ut. Hun var også en dyktig forretningskvinne som forhandlet seg fram til da uhørte honorarer i filmbransjen. I tillegg ble hun ofte kåret til verdens vakreste kvinne.

Men det som for alvor har udødeliggjort den svenskfødte hollywoodstjernen, som egentlig het Greta Lovise Gustafsson, er den mystikken hun omga seg med. Var hun så sky som hun ga uttrykk for? Ville den omsvermede kvinnen, som aldri giftet seg, ikke hadde barn og som bodde alene hele livet, virkelig være i fred? Ville hun nok en gang ha mislikt å få livet sitt beskrevet nå, 30 år etter sin død? Eller var hun så smart at hun skjønte at den beste måten å øke og holde på interessen fra utallige fans, var ved nettopp å være mystisk, tilbaketrukket og gjemme seg bak store solbriller? Ville hun altså da ha frydet seg over at PR-strategien hennes fremdeles er effektiv?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer