ALLERS.NO: Her får du fire eplekake-varianter, og alle er like gode enten du velger den enkle, den sunne eller en av luksuskakene med deilig fyll eller tosca.
Kremfylt eplekake med kokostopping
(1 kake)
Mørdeigsbunn:150 g smør3 dl hvetemel½ dl sukker1 eggeplomme
Fyll:4 dl crème fraîche3 egg¾ dl sukkerfinrevet skall av ½ sitron1 ½ ts vaniljesukker4 syrlige epler
Kokostopping:2 dl kokosmasse½ dl sukker1 egg
1. Begynn med raskt å blande sammen alle ingrediensene til mørdeigen i en food prosessor eller for hånd. Trykk deigen ut i en kakeform på 24 cm i diameter. Deigen bør gå ca. 4 cm opp langs kanten. Sett formen kaldt og la den hvile i ca. 30 minutter.
2. Sett ovnen på 200°. Forstek mørdeigen på nederste rille i ovnen i ca. 12 minutter. Senk temperaturen til 175°. Rør sammen crème fraîche, egg, sukker, sitronskall og vaniljesukker. Skrell, del og kjern ut eplene. Skjær snitt i eplehalvdelen, men ikke helt igjennom.
3. Legg eplehalvdelene med den avrundede siden opp. Hell fyllet rundt. Sett paien inn på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger