Oppfinnelser

4 oppfinnelser vi kan takke kvinner for

Flere av dem brukes hver eneste dag!

SMARTE OPPFINNELSER: Takket være fire rå damer har vi i dag flere ting som hjelper oss stort i hverdagen! Foto: NTB
SMARTE OPPFINNELSER: Takket være fire rå damer har vi i dag flere ting som hjelper oss stort i hverdagen! Foto: NTB Vis mer
Publisert

I skrivende stund viser kalenderen at det er 8. mars. Gratulerer med kvinnedagen!

Det er fremdeles mange grunner til at denne dagen må opp og frem i lyset. Noen av de står nevnt i KKs Instagram-post som du ser over.

Men hvert år fremhever FN et tema de ønsker å fokusere litt ekstra på. Tidligere har det vært innovative måter å oppnå likestilling på.

«Innovasjon og teknologi gir store muligheter, men også her er det store forskjeller mellom kvinner og menn. Kvinner er underrepresenterte i vitenskaps- og teknologisektoren, og innen ingeniørfag, matematikk og design. Dette gjør at nye ideer og oppfinnelser ofte mangler et tilstrekkelig kjønnsperspektiv», står det på nettsiden.

Selv om kvinner er underrepresenterte i vitenskaps- og teknologisektoren, ingeniørfag, matematikk og design, så skal det også sies at det er kvinner som står bak noen oppfinnelser som er blitt en stor del av hverdagen vår!

Oppfinnelser som gjør hverdagen enklere og også underholdende. Du vil forstå hva vi mener når du ser listen over disse fire oppfinnelsene kvinner står bak:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer