Pasta

4 pastaretter med ny vri

Varm, kald og i form!

PASTAGRATENG MED BLÅMUGGOST: En pikant blåmuggostesaus er deilig til pasta. Foto: All Over Press
PASTAGRATENG MED BLÅMUGGOST: En pikant blåmuggostesaus er deilig til pasta. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Alle liker pasta! De små er som regel mest glad i bolognese-varianten, mens mange foretrekker med pasta med pesto.

Det finnes fullkornshvetepasta, glutenfri pasta, pasta av durumhvete og du kan lage den selv.

Den kommer i mange forskjellige farger og fasonger så det er lett å finne sin egen favoritt!

Pastagrateng med blåmuggost

(4 porsjoner)

400 g pasta, f.eks. penne250 g brokkoli500 g røkt skinke, svinekam3 dl melk3 dl kremfløte3 ½ ss hvetemel140 g blåmuggost1 klype saltnykvernet pepper1 dl revet lagret ost

1. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne godt av. Del brokkoli i små buketter. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Skjær skinke i biter.

2. Bland melk og fløte. Pisk sammen halve mengden fløtemelk med melet i kjelen. Tilsett resten av fløtemelken og la det koke opp under omrøring. La koke i ca. 5 minutter under omrøring.

3. Ta kjelen av platen og legg i blåmuggost som får smelte. Smak til med salt og pepper.Bland pasta, brokkoli og skinke. Fordel i smurt ildfast form. Hell sausen over. Rør litt med en gaffel slik at sausen fordeles jevnt i gratengen. Topp med revet ost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer