Eplekake

5 epledesserter som er perfekte i høst

Koselig og velduftende når regn og mørkere tider setter inn.

ENDELIG EPLEFEST: 5 herlige eplekaker. Foto: Synøve Dreyer
ENDELIG EPLEFEST: 5 herlige eplekaker. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  De norske eplene er snart her og da er det bare å sette i gang å lage eplekaker!

De kan fryses og så bare lunes litt i ovnen når du får besøk eller bare har lyst på noe godt. 

Kalles eplekake

(1 kake, 22 form)

125 g sukker125 g smør1 ts bakepulver1 ts vaniljesukker125 g hvetemel2 egg½ dl melk3-4 eplersukkerkanel

1. Rør smør og sukker luftig og lett.

2. Bland bakepulver og vaniljesukker med melet og rør det i smøret vekselvis med sammenpiskede egg og melk. 

3. Fordel røren i en smurt form, 22 cm i diameter.

4. Skrell epler og stikk ut kjernehuset. Skjær i båter og stikk dem ned i kaken. Strø på sukker og kanel.

5. Stek kaken midt i ovnen ved 180º i 20-30 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er gjennomstekt.

6. Avkjøl på rist og server kaken nybakt.

 

Eplemazarin

(1 stor avlang form, 20x28 cm)

Bunn:2 dl hvetemel100 g smør1 ½ ss sukker1 eggeplomme

Fyll:150 g marsipan75 g smør1 egg1 eggehvite1 ts kardemomme2 epler1 dl appelsin- eller aprikos-marmelade

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer