LAKRIS OG SJOKOLADERUTER MED BLÅBÆR: Sjokoladekaken smaker av blåbær og lakris, og bedre kan det vel ikke bli hvis du er glad i lakris! Foto: All Over Press
LAKRIS OG SJOKOLADERUTER MED BLÅBÆR: Sjokoladekaken smaker av blåbær og lakris, og bedre kan det vel ikke bli hvis du er glad i lakris! Foto: All Over Press
Langpannekaker

5 fantastiske langpanner

Kjempegode varianter som er superenkle å bake!

ALLERS.NO: Langpanner er perfekt når mange skal ha en kakebit! De er som skapt til å deles og nytes med venner, naboer og kolleger. 

Lakris og sjokolade-ruter med blåbær

(ca. 24 biter)

5 egg
2 dl brunt rørsukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 g smør
200 g mørk sjokolade
med lakrissmak
4 ss kakao
150 g lett tinede blåbær
1 ½-2 dl sukker

Pynt:
blåbær og lakrisgodteri
mynte

Til servering:
pisket krem

1. Pisk egg og rørsukker luftig. Bland hvetemel med bakepulver og sikt det i eggedosisen.
Smelt smør med hakket sjokolade og kakao. Hell det i røren og rør til deigen blandes.

2. Hell deigen i bakepapirkledd langpanne på 25 x 30 cm.

3. Bland blåbær med sukker og strø over deigen.

4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180˚ i ca. 25 minutter. La kaken avkjøles og skjær i ruter. Pynt med blåbær og lakrisbiter og kryddergrønt, og server med pisket krem.

SAFTIG LANGPANNEKAKE MED SJOKOLADE: Gjør suksess med denne myke og saftig langpannekaken med sjokolade. Rørsukker kan byttes ut med vanlig sukker. Foto: All Over Press
SAFTIG LANGPANNEKAKE MED SJOKOLADE: Gjør suksess med denne myke og saftig langpannekaken med sjokolade. Rørsukker kan byttes ut med vanlig sukker. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Når du skal bake til mange

Saftig langpannekake med sjokolade

(ca. 20 biter)

200 g smør
2 dl rørsukker
1 dl melis
2 egg
3 dl havregryn
1 dl hakkede mandler
2 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ½ dl hvite sjokoladeknapper
eller grov hakket hvit sjokolade
1 ½ dl mørke sjokoladeknapper eller grovhakket mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 175˚. Kle en langpanne, ca. 20 x 30 cm, med bakepapir.

2. Rør smør, sukker, melis lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

3. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen til en glatt deig.

4. Fordel deigen i langpannen. Stek kaken i nederste delen av ovnen i 20–25 minutter. La kaken avkjøles på rist.

5. Skjær kaken i biter ved servering.

BÆRKAKE MED SMULDREDEIG: Saftig, myk og god kake med deilig smuldredeig og masse bær. Foto: All Over Press
BÆRKAKE MED SMULDREDEIG: Saftig, myk og god kake med deilig smuldredeig og masse bær. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Saftig vaniljekake

Bærkake med smuldredeig

(ca. 24 biter)

250 g mykt smør
2 ½ dl sukker
2 egg
6 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl surmelk

Smuldredeig:
1 ½ dl sukker
1 dl hvetemel
50 g kaldt smør

Fyll:
400 g jordbær
100 g rips og solbær

1. Sett ovnen på 175˚. Lag smuldredeigen. Bland sukker og mel. Tilsett smør i små terninger og bland raskt sammen til en smuldredeig, med fingrene eller i en kjøkkenmaskin.

2. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, under røring. Bland de tørre ingrediensene og rør det i deigen sammen med surmelk. 

3. Fordel deigen ut i en liten langpanne ca. 25 x 35 cm, som er kledd med bakepapir.

4. Del jordbær i skiver og fordel dem over deigen. Strø på rips og solbær og strø smuldredeigen over.

5. Stek kaken midt i ovnen i 45–50 minutter.

6. Server gjerne kaken lunken med is eller pisket krem. 

HØSTKAKE: Mandelbunn, vaniljekrem, sjokoladeglasur og deilige bær; kan det bli bedre? Foto: All Over Press
HØSTKAKE: Mandelbunn, vaniljekrem, sjokoladeglasur og deilige bær; kan det bli bedre? Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Mammas krydderkake

Høstkake

(16-18 biter)

Bunn:
300 g mandelmel
3 dl sukker
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
8 eggehviter

Vaniljekrem:
½–1 vaniljestang
2 eggeplommer
2 ss sukker
2 ss potetmel
2 dl melk
1 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
200 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
50 g smør

Pynt:
ca. 300 g bær, f.eks. jordbær, blåbær, bringebær

1. Sett ovnen på 175˚. Bland mandelmel med sukker, potetmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og vend dem i mandelmiksen. Fordel deigen ut på bakepapir i en langpanne, 25 x 40 cm.

2. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Avkjøl bunnen.

3. Lag vaniljekremen. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg vaniljestang og –frø i en tykkbunnet kjele sammen med eggeplommer, sukker, potetmel og melk. Varm opp under pisking til det akkurat begynner å tykne. Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen. Avkjøl kremen. Pisk kremfløten til krem og bland med vaniljekremen. Fordel kremen på kakebunnen. 

4. Lag sjokoladeglasuren. Hakk sjokoladen. La fløten koke opp sammen med smøret. Ta det av varmen og rør i sjokoladen. La det avkjøles og tykne litt. Ringle sjokoladeglasuren over vaniljekremen.

5. Pynt med bær og server gjerne med pisket krem.

LUKSUS BRINGEBÆR- OG SJOKOLADEKAKE: En favorittkake som du kan bake om og om igjen, for alle liker den! Andre nøtter kan brukes i kaken – f.eks. valnøtter eller pekannøtter. Foto: All Over Press
LUKSUS BRINGEBÆR- OG SJOKOLADEKAKE: En favorittkake som du kan bake om og om igjen, for alle liker den! Andre nøtter kan brukes i kaken – f.eks. valnøtter eller pekannøtter. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Sjokoladekake uten egg

Luksus bringebær-og sjokoladekake

(ca. 30 biter)

300 g mørk sjokolade
250 g smør
6 egg
3 dl sukker
4 ½ dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ½ ts bakepulver
ca. 50 g pistasienøtter
125–150 g bringebær

Pynt:
bringebær
pistasienøtter

1. Sett ovnen på 200˚. Hakk sjokoladen. Smelt smøret og ta det av varmen. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

2. Pisk egg og sukker lett og luftig. Bland melet med vaniljesukker, bakepulver og pistasienøtter. Vend dette i deigen sammen med sjokoladen.

3. Fordel røren i en liten bakepapirkledd langpanne, ca. 25 x 35 cm.

4. Strø over bringebærene.

5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl kaken på rist.

6. Skjær kaken i ruter. Server med noen ekstra bringebær og pistasienøtter.

Til forsiden