Nå målene:

5 ting som hjelper deg å nå drømmen

Det er ingenting som vokser i komfortsonen, annet enn misnøyen. Slik kommer du ut av den onde sirkelen.

NÅ MÅLENE: Forblir du alltid der det er trygt, når du aldri målene dine, mener ekspertene. Foto: NTB Scanpix
NÅ MÅLENE: Forblir du alltid der det er trygt, når du aldri målene dine, mener ekspertene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har alle noe vi drømmer om å gjøre, men som vi likevel ser ut til å utsette og utsette til evig tid. Kanskje drømmer du om å starte egen bedrift, begynne med en ny hobby, reise et sted alene, bytte jobb eller starte på studier. Men ikke akkurat nå, nå passer det ikke helt.

Det sies at intet våger, intet vinner, og at det er ingenting som vokser i komfortsonen – noe Mariann Marthinussen, som er terapeut, coach, veileder, og underviser i Psykosyntese hos HumaNova, vil si at stemmer i stor grad.

– Det som kan vokse er misnøyen, motstanden, og frustrasjonen over at livet ikke blir det du ønsker det skal være. Fordi du ikke tør eller vil skape en endring, sier hun til KK.no.

For det å skape en endring krever at du gjør noe nytt, eller beveger deg ut av det kjente og komfortable – og det kan jo ofte føles ukomfortabelt.

– Dersom du ønsker å være medskapende i eget liv, og vokse som menneske, fordrer det at vi gjør nye ting, lærer noe nytt om oss selv, og tillater oss å såkalt prøve og feile. Når vi går ut av gamle mønstre skaper vi nye spor i hjernen som igjen skaper nye tanker, muligheter og eventuelt ny mestringsfølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer