Jonbenet Ramsay

6 år gammel ble JonBenet Ramsay funnet kvalt i kjelleren hjemme hos foreldrene

20 år senere vet fortsatt ingen hvem morderen er. En av Amerikas mest omtalte kriminalsaker, nå blir drapet tv-serie.

JONBENET DRAPSGÅTEN: Den 6 år gamle missedronningen JonBenet Ramsay ble funnet drept hjemme hos foreldrene første juledag i 1996. Foto: Scanpix
JONBENET DRAPSGÅTEN: Den 6 år gamle missedronningen JonBenet Ramsay ble funnet drept hjemme hos foreldrene første juledag i 1996. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har flere tv-selskaper hatt stor suksess med såkalte "true crime"-serier, basert på kjente krimsaker. Fra HBO The Jinx og Netflix Making a Murderer til FX The People vs OJ Simpson - nå står drapet på JonBenet Ramsay for tur.

Hun hadde et nylontau rund halsen og armene var knyttet over hodet hennes. Munnen var teipet igjen med gaffateip.

Les også: Hinter om ny Making a Murderer-sesong.

Det var første juledag i 1996 i delstaten Colorado, at JonBenet Ramsays foreldre meldte sin seks år gamle datter savnet etter å ha funnet et brev med krav om løsepenger på kjøkkenet. I brevet ble det bedt om 118.000 dollar for datterens liv - suspekt nok nesten nøyaktig den samme summen JonBenets far hadde fått utbetalt i bonus tidligere samme år.

Faren skal ha fulgt instruksene og tatt ut summen i en lokal bank, men bare seks timer etter at politiet fikk inn savnet-meldingen ble JonBenet funnet hengt i familiens kjeller. Hun hadde et nylontau rund halsen og armene var knyttet over hodet hennes. Munnen var teipet igjen med gaffateip.

Les også: Michelina (27) ble begravet levende i skogen av mannen hun elsket.

Var det foreldrene som sto bak?

Med det noe spesielle løsepengebrevet (se brevet under) i bakhodet ble JonBenets foreldre fort mistenkte i saken. Ifølge håndskrifteksperter var det nemlig mye som tydet på at det var Patricia Ramsey, JonBenets mor, som hadde skrevet brevet. Dette kunne dog aldri bevises. I 2013 ble flere av dokumentene fra etterforskingen offentliggjort.

6 år gammel ble JonBenet Ramsay funnet kvalt i kjelleren hjemme hos foreldrene

De viste blant annet at det i 1999 ble tatt ut tiltale mot foreldrene for barnemishandling med døden til følge. Ifølge de samme papirene hevdes det også at foreldrene skal ha motarbeidet politiet i jakten på morderen. Foreldrene ble aldri dømt, og politiet har heller aldri lykkes i å finne morderen.

Ifølge det lokale politiet hadde det vært omlag 100 innbrudd i familiens nabolag i tiden før drapet, og det skal  ha bodd hele 38 registrerte sex-forbrytere i området - med andre ord et vell av mulige gjerningsmenn.

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer