Miljøvennlig:

6 enkle tiltak for en grønnere hverdag

Dette klarer du!

MILJØVENNLIGE VALG: Sjekk ut disse fem tiltakene som er enkle å gjennomføre! Foto: Scanpix
MILJØVENNLIGE VALG: Sjekk ut disse fem tiltakene som er enkle å gjennomføre! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ikke bare vi som blir fullstendig inspirert av den unge miljøaktivisten Greta Thunberg (16)? Etter at 16-åringen gjestet Skavlan har det virkelig tatt helt av, og mange fikk sikkert med seg de mange tusen som skulket skolen for å få politikernes oppmerksomhet - nettopp rundt klima og mijø.

Det er fortsatt en lang vei og gå, og mange av oss har mye å lære av Greta. Så la oss begynne! Her er fem enkle tiltak du kan ta for en grønnere hverdag:

1. Finn fram sykkelen

I store deler av landet begynner den bare bakken å vise seg godt frem, så det er virkelig på tide å finne fram sykkelen. La bilen stå igjen hjemme når du drar på jobb eller skole! Ikke bare tar du et miljøvennlig valg, men du får også inn en liten treningsøkt!

2. Steng kranen

Mange lar vannet renne ned i vasken når de skal pusse tennene. Det er så absolutt ikke vits! Du kan også tenke på dette når du står i dusjen.

Når du står der og jobber inn både sjampo og balsam i håret, så kan du la dusjen få en pause.

3. Finn din indre handy-woman

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg har veldig lett for å kjøpe nytt i stedet for å prøve å fikse det. Bare jeg har et lite hull i en t-skjorte, så prøver jeg sjelden å lappe det sammen. Men sannheten er at det er jo så lett å fikse!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer