Miljøvennlig:

6 enkle tiltak for en grønnere hverdag

Dette klarer du!

MILJØVENNLIGE VALG: Sjekk ut disse fem tiltakene som er enkle å gjennomføre! Foto: Scanpix
MILJØVENNLIGE VALG: Sjekk ut disse fem tiltakene som er enkle å gjennomføre! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ikke bare vi som blir fullstendig inspirert av den unge miljøaktivisten Greta Thunberg (16)? Etter at 16-åringen gjestet Skavlan har det virkelig tatt helt av, og mange fikk sikkert med seg de mange tusen som skulket skolen for å få politikernes oppmerksomhet - nettopp rundt klima og mijø.

Det er fortsatt en lang vei og gå, og mange av oss har mye å lære av Greta. Så la oss begynne! Her er fem enkle tiltak du kan ta for en grønnere hverdag:

1. Finn fram sykkelen

I store deler av landet begynner den bare bakken å vise seg godt frem, så det er virkelig på tide å finne fram sykkelen. La bilen stå igjen hjemme når du drar på jobb eller skole! Ikke bare tar du et miljøvennlig valg, men du får også inn en liten treningsøkt!

2. Steng kranen

Mange lar vannet renne ned i vasken når de skal pusse tennene. Det er så absolutt ikke vits! Du kan også tenke på dette når du står i dusjen.

Når du står der og jobber inn både sjampo og balsam i håret, så kan du la dusjen få en pause.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

3. Finn din indre handy-woman

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg har veldig lett for å kjøpe nytt i stedet for å prøve å fikse det. Bare jeg har et lite hull i en t-skjorte, så prøver jeg sjelden å lappe det sammen. Men sannheten er at det er jo så lett å fikse!

Slik er det også med andre elementer i hjemmet. Er det noe som er ødelagt? Prøv å fiks det! Skulle det ikke gå helt som du tenkte, så kjenner du kanskje noen som kan hjelpe deg?

4. Dra ut laderen av stikkontakta

Ikke bare er det brannfarlig, men er det egentlig nødvendig? Mange lar laderen til telefonen - og sikkert mange andre ting - stå i stikkontakta døgnet rundt uten at noe nødvendigvis blir ladet opp.

Ta en titt rundt i hjemmet ditt. Er det noe som står i stikkontakta som egentlig ikke trenger å gjøre det? Ta den ut!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

5. Ha med handlenett

Ja, det er fryktelig lett å be om et par poser på butikken når man handler mat, klær eller hva det måtte være. Men prøv å ha med deg et handlenett i veska! Det er bra for miljøet og i tillegg sparer du noen kroner.

6. Jogg og plukk søppel

Vi har allerede vært inne på kombinasjonen av et miljøvennlig valg og trening. Svært mange legger treningsturen sin ut i både marka og i byen, og da gjerne i form av en løpetur. Kombiner dette med å plukke søppel og du får «plogging». Les mer om trenden her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer