Å bli eldre:

60 er det nye SEXY!

Årets mest opprørske generasjon har naturlige grå striper. Se opp for voksne, vakre, kloke kvinner som ikke lar seg overse!

Å BLI ELDRE: Fra venstre: Bente Helesdatter Pettersen (60), Lena Kristiansen (50) og Petra Biesalski (59). FOTO: Astrid Waller
Å BLI ELDRE: Fra venstre: Bente Helesdatter Pettersen (60), Lena Kristiansen (50) og Petra Biesalski (59). FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Bente Helenesdatter Pettersen var i sitt sekstiende år da tanken slo ned i fjor: Fy pokker så mange vakre venninner jeg har, og så veit de det ikke sjøl engang! All denne skjønnheten hun så i smilerynker og sjarm, i et levd liv, vågale livsvalg, i stil og fandenivolskhet. Hun måtte bare fotografere dem. Og siden hun er deltids kunstfotograf, var veien til deling kort.

Instagramkontoen @killersixty var født, med disse ordene som introduksjon: «Jeg vil vise at stil er aldersløs. Fuck botox. Slutt aldri å danse! La oss skape en bevegelse.»

– Jeg hadde lenge syntes det var så trist at kvinner idet de passerer 49, kanskje før, føler seg usynlige, sier Bente og fortsetter:

– Så tenkte jeg på alle de nydelige, velpleide, intelligente damene jeg møter. At de skal måtte prøve å se ut som de er 25 for å være verdt noe, fylte meg med tristhet og sinne.

Hun tenkte at kontoen ville følges av damer på samme alder, forhåpentlig noen yngre også, kanskje det kunne bli et sted der man heiet på hverandres naturlige skjønnhet og fant forbilder å se opp til. Det viser seg at følgerne er av begge kjønn, i alle aldre og fra flere land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer