Utrydningstruede dyr:

7 dyr som er i ferd med å forsvinne fra verden

WWF beskriver dem som kritisk truet.

KRITISK TRUET: Tigeren er blant dyrene som er utrydningstruet. Foto: Scanpix
KRITISK TRUET: Tigeren er blant dyrene som er utrydningstruet. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

På hjemmesiden til World Wildlife Fund (WWF) finner du en liste med arter fra A til Å. Ved siden av navnet på arten står det også «bevaringsstatus».

I korte trekk vil det si at det beskrives hvor truet hver art er. Bak noen navn står det «minste bekymring», «sårbar» og «kritisk truet». Det er oppsiktsvekkende mange arter som blir kategoriseres som «truet» eller «kritisk truet».

Blant dyrene som er truet er blåhvalen, pandaen, og flere typer elefanter.

Kritisk truet

Under fanen «kritisk truet», finner vi flere typer tigere, nesehorn, gorillaer og orangutanger. På nettsiden til WWF kan du også se hvor mange dyr det er igjen av hver art. Av Sumatran-tigeren er det under 400 igjen.

Hva kan man gjøre? På Huffington Post har de listet opp 12 grep man kan ta. Vi har plukket ut noen av dem som er svært enkle å implementere i hverdagen vår.

1. Lær om artene som lever rundt deg. Forsvinner en art kan det bety slutten for en annen art. «The Circle Of Life», som vi lærte av Løvenes Konge.

2. Gjenvinn og kjøp bærekraftige produkter. Les om seks enkle tiltak du kan ta for en grønnere hverdag her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer