Lite strøm:

7 grunner til at iPhone-en din sluker batteri

Slik kan du fikse det!

STRØMTOM: Blir batteriet på iPhone-en din plutselig tom nå om dagen? Det kan det være flere grunner til. Foto: Scanpix
STRØMTOM: Blir batteriet på iPhone-en din plutselig tom nå om dagen? Det kan det være flere grunner til. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

For ett år siden kunne Dinside dele topp ti mest brukte telefoner her til lands, og på topp tre finner vi tre forskjellige iPhone-er fra Apple. Totalt befant Apple seg på seks av ti mulige plasseringer.

Man kan trygt si at det er en svært populær telefon i Norge. Selv har jeg en iPhone 7 og har vært svært fornøyd med den i lang tid. Men i det siste, spesielt etter at jeg oppdaterte til iOS 12, har den slukt batteri som aldri før.

Etter et lite Google-søk fant jeg ut at dette har skjedd med flere. iPhonelife.com har til og med skrevet en egen sak om at den nye oppdateringen kan gjøre at telefonen taper batteri fortere.

Dette vil vi jo selvfølgelig ikke ha noe av. Derfor har vi satt sammen en liste som kan fikse batteri-problemet!

7 grunner til at iPhone-en din sluker batteri

1. Bakgrunnsoppdateringer

Selv om du bare sitter på Instagram kan bakgrunnsoppdateringer rulle og gå. Eplehuset anbefaler heller å gjøre slike oppdateringer når du er på Wi-Fi og koblet til strøm.

Gå til «Innstillinger», klikk på «iTunes» og «App Store». Her kan du skru av alle automatiske nedlastinger.

Du kan også gå inn på «Innstillinger» - «Generelt» - «Bakgrunnsoppdateringer» og deretter se på det står «På» ved siden av «Bakgrunnsoppdateringer» der inne. Dersom det gjør det kan du klikke deg inn der og skru av, eller velge om det skal oppdateres når du har på Wi-Fi eller mobildata eller begge deler!

LES OGSÅ: Er du en «slashie»?

2. Du bruker mobilnett

Er det bare jeg som merket at prosenten med strøm oppe i høyre hjørne blir mindre og mindre ettersom hvor lenge jeg er på mobilnettet? Eplehuset anbefaler å bruke Wi-Fi når du kan, samt å slå av 4G når du ikke bruker det.

Gå til «Innstillinger», klikk på «Mobilnett» og skru av «Aktiver 4G».

Tips! I ny og ne kan det også lønne seg å aktivere flymodus.

7 grunner til at iPhone-en din sluker batteri

3. Du har på mail-push, Bluetooth og Airdrop

Det sier kanskje seg selv: Jo mer som ruller og går, jo mer energi tar det. Men dette er ting som man ofte alltid har på og som man glemmer litt av. Altså, trenger man egentlig ha det på?

Dersom du sveiper opp fra bunnen og får opp kontrollsenteret, kan du skru av både Bluetooth og Airdrop.

Det er nok mange som er avhengige av å vite akkurat når en mail tikker inn, men dersom det er sånn at du ikke er det, kan det være en idé å skru det av.

Gå til «Innstillinger», trykk på «Mail, kontakter og kalendere», og velg «Hent nye data», skru deretter av Push og velg «Manuelt» for kontoen din. «Da hentes mail bare når du går inn i appen», står det på Eplehuset.no.

4. Det er for kaldt eller for varmt

Snart begynner minusgradene å bre seg over hele landet og det merker telefonen din! Du merket det kanskje til og med i sommer? Det har seg nemlig slik at iPhone-en din trives best mellom 0 og 35 °C.

Selv har jeg gått til innkjøp av en slags sovepose til telefonen. Forhåpentligvis overlever den vinterkulden i år!

Thermopose fra eyePOC via Glasmagasinet.no, kr 199
Thermopose fra eyePOC via Glasmagasinet.no, kr 199 Vis mer

5. Batteritilstanden er ikke bra

Dersom du klikker deg inn på «Innstillinger» og deretter «Batteri» kan du se batteribruken per app, samt hvordan tilstanden til batteriet ditt er. Det ser du dersom du klikker på «Batteritilstand». Kanskje yter det ikke maksimalt og må byttes?

LES OGSÅ: Apple beklager, og setter ned prisen på batteribytte

6. Du har på «Løft for å vekke»

Klikk på «Innstillinger» og deretter på «Skjerm og lysstyrke». Inne her vil du se at det står «Løft for å vekke». Denne funksjonen kom for noen oppdateringer siden. Det vil si at når du løfter opp iPhone-en, så skrur skjermen seg på. Dersom du går med telefonen i hånda kan dette skje gang på gang, og dermed tappet telefonen for batteri.

7 grunner til at iPhone-en din sluker batteri

7. Funker det fortsatt ikke? Prøv dette

Skulle det ha seg sånn at ingen av tipsene gjorde batteritilstanden til mobilen noe bedre, så kan du alltids skru på «Spareblussmodus»! Spareblussmodus reduserer aktiviteten som skjer i bakgrunnen, som nedlastinger og henting av e-post, til du kan lade iPhone-en igjen.

Gå til «Innstillinger» - «Batteri» - skru på «Spareblussmodus».

LES OGSÅ: Visste du dette om iPhone-en din?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer