<strong> Foto:</strong> colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer

Sex & Kjærlighet

7 sprø ting folk har gjort i søvne

Sex med vilt fremmede mens ektemannen ligger ved siden av og sover er ikke det drøyeste.

Publisert
Sist oppdatert
Det finnes alstå ingen grenser, det tyder i alle fall denne lille oversikten på, utarbeidet med utgangspunkt i en artikkel på nettstedet Cracked.com.

Lyst til å lese flere sprø saker. Sjekk ut denne artikkelen.

1. Klatret opp og sovnet i heisekran

En natt ble London-politiet tilkalt angående et mulig selvmord fra en heisekran. En 15 år gammel jente var sett i toppen av kranen, 40 meter over bakken. Men da en brannmann klatret opp i håp om å få henne fra det kunne han overrasket finne jenta sovende på en faretruende tynn bjelke. Livredd for at hun skulle bli skremt og falle ned før han ville rekke å få henne i sikkerhet fikk han foreldrene hennes til å ringe telefonen hennes som hun hadde med seg, og slik våknet jenta forsiktig. I etterkant er det blitt kjent at jenta tok seg opp i kranen i søvne.
 • Få en bedre start på dagen

  2. Hadde sex med fremmede mens ektemannen sov ved siden av


  I Australia kan man finne det særeste tilfellet av søvngjengeri. Her var det nemlig at en kvinne vandret ut av ektesengen og opp i vilt fremmede menns senger. Her hadde hun seg, og dette pågikk i flere måneder før mannen hennes luktet lunten. Brukte kondomer var til stadighet strødd rundt i hjemmet deres og ved ett tilfelle våknet ektemannen til at den snorkende konen ble besudlet av en vilt fremmed i deres egen seng. Det var da han å søke medisinsk hjelp på vegne av dem begge.

  Mannen måtte naturlig nok jobbe litt for å bli trodd, men da han først vant troverdighet kom det for en dag at konen led av søvnsex, noe som skyldes en REM-atferdsforstyrrelse. Kvinnen manglet altså det som gjør at vi ikke fysisk rører på oss når vi sover, uansett hva vi drømmer…
 • Vi har kjendissex i søvne

  3. Tisset midt på motorveien og drapstruet flypassasjerer etter å ha tatt sovemedisin

  I Denver i 2003 skjedde det også noe sprøtt som følge av søvngjengeri. Her tok nemlig en sykepleier tok en sovepille (Ambien) og gikk og la seg, men plutselig fløt drømmene hennes over i virkelighet. Fremdeles sovende stod hun opp, styrtet en halv flaske vin og hoppet i bilen iført bare nattrøyen. Hun kjørte et stykke, men da hun måtte på toalettet vrengte hun like gjerne bilen ut i veien der hun fant det for godt, parkerte og satte seg til. Heldigvis fikk to politikonstabler ført kvinnen bort før hun fikk voldt mer skade.

  Et annet tilfelle av sovemedisinen Ambien er den britiske maleren Sean Joyce som på et lokalfly til London tok pillen, drakk litt vin og sovnet. Da han våknet, det vil si passasjerene tok ham for å være våken, rev han av seg t-skjorten sin som om han var en rockestjerne og løp så rundt i flyet og truet med å dreoe både seg selv og de andre passasjerene. Joyce kunne imidlertid ikke huske noe av det dagen derpå og slapp unna med 5 dagers fengselsstraff for tort og svie.
 • Lite søvn gir dårlig moral

 • 4. Spiste seg fet i søvne i sitt eget hus uten å lukte lunta

  Da Anna Ryan etter en tid hadde lagt på seg oppimot 30 kilo søkte hun medisinsk hjelp, men legen hennes klarte ikke umiddelbaret å finne årsaken til vektøkningen. Det var da han besluttet å utføre en søvnstudie og det viste seg snart at Ryans problem lå her. Tilstanden hennes var det som enkelt kalles søvnspising, hvilket er vanligere blant menn enn hos kvinner.

  Hver natt gikk Anna Ryan til kjøleskapet, fant frem noe kaloritungt og satte seg i sengen og spiste til alle bokser var tomme. Men hvordan i all verden kunne hun unngå å legge merke til at matvarer forsvant, undrer skribenten på Cracked.com seg.
 • Derfor bør du stå opp tidlig

  5. Kastet seg ut av et vindu i 4.etasje uten å våkne

  I 2007 ble det rapportert om et tilfelle av livsfarlig søvngjengeri. En tysk 17 år gammel gutt kastet seg nemlig ut av et vindu i fjerde etasje, ti meter ned. Men da folk kom løpende til åstedet lå gutten og sov like søtt, tross et brukket ben og en brukket arm.

  Komikeren Mike Birbiglia hadde en lignende hendelse. For å unnslippe krigere som jaget ham i søvne hoppet han rett ut av vinduet på hotellrommet sitt. Det selv om vinduet var lukket. Da han landet på bakken reiste han seg opp som en ekte helt og løp av gårde. Ett eller annet sted på veien å han ha kommet litt til seg selv igjen. I alle fall satte han kursen for nærmeste sykehus, jogget inn og måtte sy tretti sting. Dette ble senere et komi-show med tittelen: Sleepwalk with me. Men likevel, klok av skade så sover komikeren med votter på, og i sovepose for å hinder seg selv i å løpe noe sted.
 • Slik får du bedre nattesøvn

  6. Laget et vulgært platealbum

  Dion McGregor er et annet tilfelle igjen, en mann som drømte om å bli låtskriver. Sammen med romkameraten sin fikk han solgt inn én tekst til Barbra Streisand, men det er et helt annet «musikalsk» bidrag han er blitt kjent for. Om natten pleide han nemlig å snakke i søvne, ikke mumlende, men med tydelige ord og setninger. For å gjøre en lang historie kort så bestemte romkameraten hans seg for å ta opp det han sa i søvne og opptakene ble senere til et album som folk gikk rundt og hørte på. Ganske nylig ble hele albumet utgitt av plateprodusenten Torpor Vigil Records og innholdet er definitivt ikke for sarte sjeler.

  Her kan du høre. Bare husk at kk.no står ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.
 • Trøtt i dag? Ikke i morgen

 • 7. Myrdet og tilstod drap i søvne

  Til sist, men ikke minst så har vi Kenneth Parks, en mann som tilstod et brutalt mord på sin svigermor, for deretter å hevde at han sov under tilståelsen – og da han gjorde det. Han fikk imidlertid visse problemer med å få gjennomslag for dette, blant annet fordi han kjørte i 22 kilometer til sine vigerforeldres hus hvor han angrep svigerforeldrene med en kjøkkenkniv. Svigermoren omkom, mens svigerfaren fikk store skader.

  Men da eksperter ble hentet inn sa de seg utrolig nok enige med Parks. Han hadde gjort ugjerningen i søvne. Ikke bare ble han frikjent, men han stilte som kandidat under et lokalt skolevalg like etter.

  Men han er ikke alene om å ha skyldt på søvngjengeri. Går vi tilbake til 1870 finner vi et tilfelle hvor en mann som sov på et hotell stod opp og fant frem en pistol, ropte «Howeee» igjen og igjen, før han skjøt en av hotellets ansatte. Han bli tiltalt for mord, men ble frikjent da han klarte å overbevise juryen om at han hadde sovet da han begikk ugjerningen.

  Går vi enda lenger tilbake, til 1846, finner vi Albert Tirrell som nesten halshugde en prostituert i Boston, satte fyr på henne og hoppet på flyet til New Orleans.. alt mens han sov, som han selv hardnakket påstod etterpå. Og Tirrell ble frikjent, han.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer