Nakkeskade:

- 8. februar kan være dagen jeg aldri våkner igjen, eller at jeg våkner og er lam

Benedicte (24) har en nakkeskade som gir ekstreme smerter. Hun får ikke hjelp eller støtte av det norske helsevesenet, men takket være god hjelp, har hun samlet inn 600.000 kroner til operasjon i Barcelona.

FÅR GOD STØTTE AV SAMBOEREN: Christoffer kjemper kampen sammen med kjæresten sin. Snart reiser de til Barcelona, slik at Benedicte får operasjonen hun trenger. FOTO: Privat
FÅR GOD STØTTE AV SAMBOEREN: Christoffer kjemper kampen sammen med kjæresten sin. Snart reiser de til Barcelona, slik at Benedicte får operasjonen hun trenger. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Våren 2014 havnet Benedicte Iselin Johansen (24) i en bilulykke, men hun ble ikke alvorlig skadet, annet enn at hun hadde litt vondt i den ene skulderen. Hun tenkte ikke noe mer over det, men to dager senere, da hun skulle åpne bildøren, kjentes det ut som at noe «revnet» i armen hennes.

– Jeg klarte ikke å holde armen på rattet, og treningen jeg var på vei til måtte jeg bare droppe, da smertene var ganske intense. Smertene forflyttet seg oppover mot nakken, og etter hvert ut i andre arm også.

Benedicte trodde at hun hadde fått en avrevet muskel eller senebetennelse. Smertene økte, og hun søkte hjelp hos legen. De fant ikke ut av hva det var, men ettersom hun ikke hadde prolaps i nakken, ble hun satt på sidelinjen. De mente at hun måtte trene seg opp med fysioterapeut.

– Jeg følte at de ikke tok meg seriøst, og smertene mine ble bagatellisert. Tilstanden fikk dermed en god mulighet til å forverre seg, og det gjorde den.

LES OGSÅ: Marthe (25) ​ble alvorlig syk av sjelden virus

Ble alvorlig syk etter en operasjon

Etter hvert begynte Benedicte å lete etter alternative behandlingsmetoder, men til ingen nytte. Symptomene ballet på seg, og i 2016 ble hun operert for Thoracic Outlet Syndrome, hvor øverste ribbe og deler av halsmuskelen ble fjernet, for at nerver og blodårer i halsområdet skulle få bedre plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer