Halloween:

8 skrekkelig gode parkostymer til Halloween

Legofigurer, zombiepar og karakterer fra Peter Pan. La deg inspirere av disse kreative matchende kostymene til par, venner og familier.

MATCHENDE HALLOWEEN-KOSTYMER: Trenger du et kostymetips til Halloween? La deg inspirere av disse kreative parkostymene. FOTO: Privat
MATCHENDE HALLOWEEN-KOSTYMER: Trenger du et kostymetips til Halloween? La deg inspirere av disse kreative parkostymene. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samboerne Hege Bakken og Stian Høitomt Berget er et over snittet kreativt par, som elsker å kle seg i matchende kostymer.

Det siste året, for å underholde seg selv under koronapandemien, er det blitt ekstra mange kostymer og de har vært alt fra eksotiske dyr til sumobrytere.

– Innimellom kjører vi temakvelder. For eksempel italiensk middag hvor vi kler oss opp som italienere, eller pensjonistaften hvor vi er pensjonister, forteller Hege med en liten latter.

Kostymene lager de selv av ting og klær som de finner på loppemarkeder og i bruktbutikker.

Halve moroa er nemlig jakten etter ting de kan bruke, samt å tenke ut fiffige løsninger.

– Vi synes det er ekstra gøy å ta kostymer som i utgangspunktet er ganske søte, for eksempel Teletubbies eller teddybjørner, og gjøre dem makabre, sier Hege.

Skrekkfilm-varianten av Mikke og Minni

Et parkostyme som fikk veldig god respons, var fjorårets Halloween-kostyme hvor de kledde seg ut som en slags skrekkfilm-variant av Mikke og Minni.

– Vi fant tidlig ut hva vi skulle være, så vi hadde god tid til å finne alt brukt. Mikkes shorts lagde vi av ei rød bukse som vi klipte av beina på. Et par gamle keeperhansker ble lakket slik at de så ut som Mikke Mus-hender. Vi klipte også ut svarte ører i papp og limte dem på noen billige hårbøyler, mens de store knappene er tegnet og limt på klærne, forklarer Hege.

MINNI OG MIKKE: Hege elsker å lete etter klær til kostymene i bruktbutikker, mens Stian er den praktisk anlagte som bidrar med gode løsninger. FOTO: Privat
MINNI OG MIKKE: Hege elsker å lete etter klær til kostymene i bruktbutikker, mens Stian er den praktisk anlagte som bidrar med gode løsninger. FOTO: Privat Vis mer

Ansiktene er en vesentlig del av dette kostymet og det man nok aller først legger merke til. Hege har utdannelse innen spesialeffekter og make up, og er ekspert på å lage skummel sminke. Hun mener imidlertid at det å lage noe slikt er overkommelig for de fleste av oss.

– Munnen er bygd opp ved hjelp av lateks og bomull, mens tennene er sminkesvamper som jeg har klipt opp og limt på.

– «Less is more» funker ikke i denne sammenhengen. Jeg ser mange som ikke tør å dra på fordi de er redd det blir feil eller for mye, men det blir sjelden for mye. Husk at i speilet ser man masse detaljer og lyset er perfekt, men så skal man ofte til steder hvor lysforholdene ikke er så bra. Å sminke bort øyenbrynene er veldig effektfullt, da mister man plutselig mange av de menneskelige trekkene i ansiktet, tipser hun.

Karakterer fra Peter Pan

Familien til influenser Diana Ousdal har lang tradisjon med å kle seg i matchende kostymer. I år skal de for 11. gang ha stor Halloween-fest for vennene sine, hvor det deles ut vandrepokal til årets beste utkledning.

– For vår familie har dette blitt årets høydepunkt, jeg har alltid hatt en fascinasjon for Amerika og synes dette er en av de kjekke tradisjonene vi har tatt til oss. Selve festen kan ofte være litt stress, men alt i forkant er bare kos, forteller hun.

FANTASIFULLE FAMILIEKOSTYMER: I år skal Diana Ousdal og familien hennes være karakterer fra Harry Potter, tidligere har de latt seg inspirere av Peter Pan, IT, Familien Addams og Mikke Mus. FOTO: Privat
FANTASIFULLE FAMILIEKOSTYMER: I år skal Diana Ousdal og familien hennes være karakterer fra Harry Potter, tidligere har de latt seg inspirere av Peter Pan, IT, Familien Addams og Mikke Mus. FOTO: Privat Vis mer

For to år siden kledde familien seg ut som karakterer fra fortellingen om Peter Pan. Dianas ektemann Øyvind var Kaptein Krok, sønnen Anton (10) var Peter Pan, datteren Wilma (9) var Wendy, mens hun selv var Tingeling.

Sønnen Markus (13) hadde to kostymer, han kledde seg både ut som karakteren John Darling (i stor skjorte) og som Peter Pans skygge.

PETER PANS SKYGGE: Et av kostymene familien har fått aller mest skryt for, er da sønnen Markus kledde seg ut som Peter Pans skygge. FOTO: Privat
PETER PANS SKYGGE: Et av kostymene familien har fått aller mest skryt for, er da sønnen Markus kledde seg ut som Peter Pans skygge. FOTO: Privat Vis mer

– Kaptein Krok og Peter Pan kostymene måtte vi kjøpe, men på de andre har vi lagd mesteparten selv. Kostymet mitt sydde jeg av ei gammel bukse og en kjole som jeg kjøpte på en bruktbutikk. Klærne ble klippet opp i biter som lignet løv og sydd sammen, forklarer Diana som deler flere gode Halloween-tips på Instagram.

– Jeg sydde også skotrekk som jeg pyntet med pompoms, det er ofte sånne små detaljer som gir det lille ekstra. Wilmas kostyme er bare en voksenkjole fra H&M med et sløyfebånd rundt midjen, og det ene av Markus sine kostymer er farens skjorte og en hatt.

Men kostymet de har fått aller mest kred for, er Peter Pans skygge.

– Det er laget av en svart strømpebukse og en svart t-skjorte. Jeg sydde belte og hatt, og over ansiktet og på armene har han svarte strømpebukser, sier Diana.

Stikkontakt og støpsel

Samboerne Sandra Martinsen og Long Thanh Ngo gjemmer seg bak dette morsomme kostymet, som vakte mye oppsikt på en Halloween-fest for noen år siden. Sandra forteller at det var hun som stod for planleggingen og produksjonen av kostymene.

STIKKONTAKT OG STØPSEL: Sandra hadde mye moro med å lage disse kostymene, som fikk svært god respons på Halloween-festen. FOTO: Privat
STIKKONTAKT OG STØPSEL: Sandra hadde mye moro med å lage disse kostymene, som fikk svært god respons på Halloween-festen. FOTO: Privat Vis mer

– Samboeren min hadde bare ett kriterium til sitt kostyme og det var at det skulle ha øl-holder, ler hun.

– Kostymet er laget hovedsakelig av papp. Stikkontakten består av to sirkler og en bred «remse» til å ha rundt. I midten av remsa klippet jeg passende stort hull og laget øl-beholderen i papp. Videre brukte jeg dekorfolie fra Clas Ohlson i hvitt og kobber. De svarte detaljene er malt med akrylmaling.

– Så var det bare å ta på hvite t-skjorter. For å få en «svidd-effekt» smurte vi også svart eyeliner i ansiktet og bruke masse hårspray så det skulle se litt statisk ut.

Zombiepar

Linda Finnestad og tidligere kjæreste, Roger Ljosland, kledde seg for noen år siden ut som et zombiepar. Noe av det mest oppsiktsvekkende med dette kostymet, er at Lindas kjole faktisk er hennes gamle brudekjole!

ZOMBIEPAR: - Flere kom bort til oss og kommenterte at det var et bra påfunn, men også et spesielt valg da det var en kjole jeg selv hadde stått brud i, forteller Linda. FOTO: Privat
ZOMBIEPAR: - Flere kom bort til oss og kommenterte at det var et bra påfunn, men også et spesielt valg da det var en kjole jeg selv hadde stått brud i, forteller Linda. FOTO: Privat Vis mer

Brudekjolen ble klippet og revet opp, før den ble dynket i jukseblod.

– Kjolen hang i skapet i flere år etter skilsmissen og jeg tenkte lenge på hva jeg skulle bruke den til. Jeg prøvde å selge den, men det var liten interesse, forteller Linda.

– I forbindelse med at vi skulle ha Halloween-fest kom jeg på at jeg ville være zombie-brud og da slo det meg at jeg ville lage kostymet selv ut fra den gamle brudekjolen! Hva er vel bedre etter en skilsmisse, smiler hun.

Familien Addams

Silje Mari Dale er også fan av matchende kostymer og har laget flere imponerende varianter de siste årene.

– Gleden ligger i det å skape noe sammen og lage en historie for utkledningen gjennom å kle seg ut i parkostymer. Det gir en tilhørighet og vi samarbeider godt. Vi liker å gå all-inn slik at resultatet blir bra, sier hun.

FAMILIEN ADDAMS: Fetter Itt kostymet (figuren i midten) ser utrolig proft ut, men er faktisk hjemmelaget! FOTO: Steinar Kåre Dale
FAMILIEN ADDAMS: Fetter Itt kostymet (figuren i midten) ser utrolig proft ut, men er faktisk hjemmelaget! FOTO: Steinar Kåre Dale Vis mer

Et eksempel er da hun, søsteren Ann-Helen og venninnen Benedicte kledde seg ut som Familien Addams til en Halloween-fest. Silje Mari var karakteren «Onkel Fester», hvor hun hadde på seg en såkalt «bald cap». Dette er en slags hette i lateks som fikk henne til å se skallet ut.

– Så sminket jeg meg med hvit sminke og litt mørke detaljer rundt øynene. Kåpen fant jeg på loftet hjemme hos foreldrene mine, og så fikk vi tak i en utstillingsdukke-hånd som kunne være Thing, forklarer hun.

– Min søster Ann-Helen var Fetter Itt. Vi brukte et bastskjørt til å lage håret; to rundt livet, to rundt brystet og to over skuldrene. Så limte vi to fast i en bowlerhatt og satte på henne et par solbriller. Benedicte var Morticia som var det enkleste kostymet, der var det bare enkel sminke og en svart kjole som skulle til.

Ursula og Ariel

I forbindelse med en annen Halloween-Fest kledde Silje Mari og venninne Linn Christine seg ut som Ursula og Ariel.

Ursula-kostymet ble laget av et korsett og hjemmesydde tentakler som de fylte med vatt fra en gammel dyne.

– Jeg malte meg med lilla akrylmaling og hadde på sminke som passet. Håret ble sprayet i riktig farge. Tridenten er laget av kosteskaft og tilskjært papp som ble sprayet med gullfarget lakk, forklarer Silje Mari.

– Skjørtet til Ariels kostyme ble sydd kvelden før festen og toppen er en singlet som er klippet opp for at den skal bli omslagstopp. Parykk ble kjøpt på nettet, mens hårpynt og beltet hadde jeg fra før

URSULA OG ARIEL: Silje Mari og Linn Christines kostymer er hjemmelaget fra topp til tå. FOTO: Silje Mari Dale
URSULA OG ARIEL: Silje Mari og Linn Christines kostymer er hjemmelaget fra topp til tå. FOTO: Silje Mari Dale Vis mer

Legofigurer og strekmenn

Disse kreative Halloween-kostymene er laget av Elle og Terje. Legohodene er utrolig nok laget av treningsmatter som de kuttet til og limte sammen, slik at de fikk den riktige formen. Deretter ble de spraylakkert gule, og så malte de på øyne og munn.

STREKMENN: Et morsomt kostyme som fungerer aller best i mørket. FOTO: Privat
STREKMENN: Et morsomt kostyme som fungerer aller best i mørket. FOTO: Privat Vis mer
LEGOFIGURER: Elle og Terje lagde Legohodene av treningsmatter som de har kuttet og limt sammen. FOTO: Privat
LEGOFIGURER: Elle og Terje lagde Legohodene av treningsmatter som de har kuttet og limt sammen. FOTO: Privat Vis mer

For å lage strekmennene tredde de lyslenker gjennom gjennomsiktige luftslanger som brukes til akvarium. Deretter kledde de seg i svarte klær, slik at lyslenkene skulle synes best mulig, og tapet luftslangene til kroppen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer