Skikk og bruk

8 ting du ikke bør gjøre i en konfirmasjon

Ja, ja, vi har hvert fall gjort en av dem i beste mening …

SKIKK OG BRUK: Det er faktisk ikke alt som er passende oppførsel i en konfirmasjon. FOTO. NTB
SKIKK OG BRUK: Det er faktisk ikke alt som er passende oppførsel i en konfirmasjon. FOTO. NTB Vis mer
Publisert

Før var våren tiden for konfirmasjon, og festpyntet ungdom – enten i kirka eller på rådhuset – har vært et sikkert vårtegn. I dag konfirmerer mange seg også om høsten, spesielt i de store byene, og alle som har hatt en konfirmant, vet at det er mange om beinet på selskapslokalene.

Men uansett når feiringen finner sted, er det en rekke ting man som gjest bør tenke på. KK har tidligere skrevet om skikk og bruk i bryllup, og hva man må tenke på om man er så heldig å bli invitert til en feiring av kjærligheten. Vi har også skrevet om hva man bør og ikke bør gjøre hos frisøren, og det er kanskje noe å ta med seg i forberedelsene før konfirmasjonsfesten.

Bibelsk grilling

Før i tiden rangerte man konfirmantene etter dyktighet i bibelkunnskap. De flinkeste fikk stå nærmest presten på overhøringen, som var en slags bibelsk grilling. som skilte klinten fra hveten. I dag er konfirmasjonen mer preget av medvirkning fra ungdommenes side, og konfirmasjonsundervisningen legger vekt på fellesskap. Også i humanetiske konfirmasjoner har ungdommene gruppeoppgaver, og ofte er konfirmasjonsleiren en viktig del av konfirmasjonstiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer