Husvask

8 vaskeoppgaver du lett kan gjøre hver dag

Vasking er ifølge vaskeentusiast Raluca Moldovan både gøy og mindre tidkrevende enn mange tror.

HUSVASK: Det beste er ifølge eksperten å holde hele hjemmet rent ved å vaske litt hver eneste dag, men om du ikke klarer det kan det være lurt å fokusere på disse områdene. FOTO: NTB Scanpix
HUSVASK: Det beste er ifølge eksperten å holde hele hjemmet rent ved å vaske litt hver eneste dag, men om du ikke klarer det kan det være lurt å fokusere på disse områdene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tanken på å ta frem støvsugeren eller vaskemoppen, får nok de færreste av oss til å hoppe av glede. Men ifølge vaskeentusiast Raluca Moldovan (39) er det å holde hjemmet rent både enklere og mindre tidkrevende enn mange tror.

– Renhold kan være gøy og lett. I stedet for å se på det som en kjedelig oppgave som alle må gjøre, bør vi tenke på det som noe positivt og fokusere på hva det gir oss, sier hun.

Raluca er født i Romania og flyttet for litt over ti år siden til Norge sammen med mannen og datteren sin. Hun er utdannet musikklærer, men oppdaget raskt at det ikke er så lett å få seg jobb i Norge om man ikke kan språket.

Hun tok derfor den første jobben som ble tilgjengelig, og det var å jobbe som renholder.

– Det var ikke akkurat drømmejobben min. Jeg hatet å vaske og da jeg bodde i Romania hadde jeg faktisk vaskehjelp. Men etter hvert begynte jeg å like det mer og mer, jeg så verdien i yrket og fikk en jobb jeg trivdes godt i. Jeg tok fagbrev og lærte om utstyr, rutiner og materialer, og jeg så hva jeg kunne tilføre andres liv.

Triks for å gjøre vasking morsomt

Ved siden av jobben som renholder ved Kilden teater og konserthus i Kristiansand, har hun skrevet boken «Vask med meg» hvor hun viser hvordan du med små tiltak og riktig utstyr kan forvandle hjemmet ditt og få det bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer