Selvutvikling

Å by på seg selv kan gi bedre selvfølelse

Holder du deg stort sett taus i sosiale sammenhenger eller på jobbmøter? Ved å ta ordet og bli mer synlig, utvikler du både forholdet til deg selv og til dem rundt deg.

Å by på seg selv kan gi bedre selvfølelse
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner er veldig tause, selv i samvær med venninner og familie. De bidrar lite sosialt – og verken roser andre eller engasjerer seg i diskusjoner om alminnelige tema.

– Ofte handler det om manglende selvfølelse og trygghet. Dette går det an å gjøre noe med, sier den kjente svenske foredragsholderen, forfatteren og coachen i selvutvikling, Mia Törnblom.

Forestill deg et møte på jobben. Sjefen spør etter de ansattes mening i en viktig beslutning. Ingen svarer. Det samme skjer i vennegjengen. Noen stiller et ømtålig spørsmål og det blir helt stille. Til slutt svarer samme person som alltid svarer. Scenarioet er ikke uvanlig.

– Mange er redde for å svare feil og kjenne seg dumme, og holder derfor kjeft, sier Törnblom. 

By på deg selv!Uttrykket «å ta plass» kan klinge litt negativt. Mange ser for seg et menneske som bare kjører over andre og som bare framhever seg selv. Men dette trenger ikke å være negativt i det hele tatt – tvert imot. Det er nødvendig for å finne seg selv, utvikles og bygge relasjoner, mener Törnblom, som nettopp ga ut boken: «Du selger! Personlig markedsføring».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer