Ny studie

Å dra på jentetur er det beste du kan gjøre for helsen din

Da er det bare å pakke kofferten med det samme!

DRA PÅ JENTETUR: En ny, gledelig studie gir oss lyst til å bestille en ferietur sammen med venninnegjengen med det samme! FOTO: NTB Scanpix
DRA PÅ JENTETUR: En ny, gledelig studie gir oss lyst til å bestille en ferietur sammen med venninnegjengen med det samme! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem, med jevne mellomrom, drømmer vel ikke om en ukes ferietur fylt til randen av fargerike drinker, hvite strender og lange, flagrende sommerkjoler med venninnegjengen? Det kan i alle fall vi i KK-redaksjonen bekrefte at vi til tider gjør.

Og selv om alle disse tingene høres fristende ut i seg selv, kan en ny studie utført av universitetet Harvard bekrefte at en jentetur faktisk er det beste man kan gjøre for egen helse (HURRA!). Det skriver Womens Health.

Grunnen til det er enkelt og greit at vennskap visst nok forlenger levetiden vår, det reduserer risikoen for hjertesykdom og til og med hjelper oss med å tolerere både fysisk og psykisk smerte bedre.

- Sosiale forbindelser er like viktig for kroppen vår som å avstå røyking og som å få tilstrekkelig med søvn, sier Harvard-forskerne.

Kjærlighetshormon

Vennskap øker også mengden med hormonet oksytocin i kroppene våre - det såkalte kjærlighetshormonet, som også handler om tilknytning.

En av de viktige tingene oxytocin gjør i kvinnekroppen er å regulere stresshormonet kortisol, og regelmessig nærkontakt vil kunne senke verdiene i lengden. Det har Bianca Schmidt, gestaltterapeut og sexolog tidligere sagt til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer