Blake Lively:

- Å få barn har gjort meg tryggere

Skuespiller Blake Lively valgte å bli totalavholds for å være snill mot foreldrene sine. Men som voksen har hun oppdaget friheten ved å være skamløs.

BLAKE LIVELY: – Alt det som virket så viktig tidligere, er ikke så viktig lenger, sier Blake Lively om livet som tobarnsmamma. FOTO: TRUNK ARCHIVE
BLAKE LIVELY: – Alt det som virket så viktig tidligere, er ikke så viktig lenger, sier Blake Lively om livet som tobarnsmamma. FOTO: TRUNK ARCHIVE Vis mer
Publisert

Jeg setter fra meg skoene her, jeg, smiler Blake Lively og smeller et par kunstferdige Louboutins i 20 000-kronersklassen rett i bordplata.

– Jeg har praktiske sko også. Se her! smiler hun fornøyd, og letter lekent på skjørtekanten for å vise fram et par flate, svarte sko (også Louboutins) til KK.

Vi møter henne i forbindelse med bransjetreffet CinemaCon i Las Vegas, og det er tydelig at Lively akkurat har fått en overhaling fra sin egen private glam squad. Nysminket, nyfrisert og pyntet med designersko og kjole fra Zimmermann er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor hun er kosmetikkmerket L’Oreals ansikt utad. Vi mistenker imidlertid at Lively også ville sett bra ut om hun bare hadde rullet ut av senga og tatt på seg joggedress. Her er det ingen divanykker å spore, bare godt humør og kjappe replikker.

– Er jeg ikke fin? blunker hun mens hun nikker mot den någet dype utringningen og smiler litt beskjemmet.

LES OGSÅ: Rosie Huntington-Whiteley deler sine beste skjønnhetstips

– Jeg er langt mer skamløs og selvsikker nå enn jeg var tidligere

Det er den slags ujålete oppførsel som har bidratt til å skape et image av Blake Lively som sympatisk og morsom. Hun underholder sine 21,4 millioner følgere på Instagram ved å dele små smakebiter fra livet sitt, og selv om det er mye glamour, er hun aldri skrytete.

Når hun legger ut et bilde av seg selv på vei til nok en filmpremiere eller fasjonabel fest, inkluderer hun som regel en melding der det for eksempel står: «Damer der hjemme, ikke glem at det tar en busslast med folk for å få oss til å se bra ut på den røde løperen.»

Hun er også glad i å gjøre narr av seg selv, og har på den måten lyktes i å bli noen man kan relatere til og se opp til samtidig. Og det er flaks for skuespilleren at hun er så sjarmerende, for sett fra utsiden er hun nesten provoserende perfekt: usedvanlig vakker, krøsusrik og verdensberømt. Allerede som 16-åring kom gjennombruddet med en hovedrolle i kultfilmen «The Sisterhood of the Traveling Pants». Siden ble hun et moteikon med rollen som Serena Van Der Woodsen i den uimotståelig tenåringssåpeserien «Gossip Girl», før hun tok steget over i filmens verden igjen.

Og om ikke det var nok, så har hun et tilsynelatende perfekt ekteskap med Hollywood-kjekkasen Ryan Reynolds, som hun har to søte døtre sammen med på to og fire år. Lively fikk sitt første barn som 26-åring, og forteller at det har forandret henne.

– Jeg er langt mer skamløs og selvsikker nå enn jeg var tidligere. Det å få barn har gjort meg tryggere. Alt det som virket så viktig tidligere, er ikke så viktig lenger. Jeg har fått et nytt perspektiv på livet og en følelse av ro, forteller hun. Som småbarnsmor har også Lively kjent på hvor vanskelig det kan være å balansere jobb og privatliv, men forteller at hun og Reynolds har funnet en løsning som fungerer for dem.

– Vi reiser mye i jobbsammenheng, men drar alltid sammen som en familie. Så hvis mannen min jobber, så drar vi dit han er, og omvendt, forteller hun.

– Det er fint å være en del av et kvinnefellesskap der man kan utveksle erfaringer om ting bare vi damer opplever. Som for eksempel hvordan kroppen forandrer seg etter en fødsel, sier Blake Lively.
– Det er fint å være en del av et kvinnefellesskap der man kan utveksle erfaringer om ting bare vi damer opplever. Som for eksempel hvordan kroppen forandrer seg etter en fødsel, sier Blake Lively. Vis mer

LES OGSÅ: Hvor ble det egentlig av skuespillerne fra «Gossip Girl»?

- Jeg bestemte meg for å bli min brors rake motsetning

Det er tidlig om morgenen da vi treffer skuespilleren på et av Vegas’ mange luksushotell, men mens resten av byen bestiller sin første Bloody Mary og angrer på gårsdagen, er 30-åringen uforskammet opplagt. Ikke at det hadde ramlet henne inn å gå på fylla, selv i syndens by. Lively er totalavholds. I starten var det for å gjøre foreldrene en tjeneste.

– Noe av grunnen til at jeg ikke drikker, er at broren min var et skikkelig bøllefrø som havnet i trøbbel hele tiden da vi var tenåringer. Jeg trodde at foreldrene mine kom til å dø av stress hvis de måtte håndtere to slike villstyringer, så jeg bestemte meg for å bli hans rake motsetning, forteller Lively.

I stedet viet hun ungdomstiden til cheerleading, kor og etter hvert skuespill, mens mer huslige interesser som matlaging har tatt over i voksen alder. Lively har husmorgudinnen Martha Stewart som sitt store idol. Kynikere ville lett kunne avfeid hobbyene hennes som Tårnfrid-takter, om hun ikke hadde vært så genuint entusiastisk når hun forteller om dem.

– Jeg elsker å lage mat! Hvis jeg spiser på en restaurant der rettene er ekstra gode, spør jeg alltid om jeg kan komme tilbake og være med på kjøkkenet. Ofte sier de ja, og slik lærer jeg små triks, sier Lively.

Hun har jobbet på et vidt spenn av restauranter, fra luksuriøse Per Se i New York til en enkel deli der hun lærte å lage en perfekt pastrami sandwich. Hun har også gått på kokkekurs i regi av Cordon Bleu i Paris. En annen interesse er interiørdesign.

– Og jeg er flink! Hvis venner gir innredningen min hjemme komplimenter, så sier jeg alltid: «Jeg kan gi boligen din en overhalling helt gratis», og så svarer de «ja», men jeg hører aldri noe mer. De tror alltid at jeg er for travel til gjøre alvor av det, men jeg hadde gladelig tatt meg tid! Og jeg hadde ikke brukt mye penger heller, for noe av det beste jeg vet, er å gjøre kupp. Det er lett å være flink hvis det ikke spiller noen rolle hva ting koster, men det krever ordentlig talent å skape noe med et stramt budsjett, slår hun fast.

LES OGSÅ: Sofie Gråbøl: - Nå vil jeg feire at jeg er her

Blake Lively fotografert med ektemannen Ryan Reynolds på Met-gallaen i New York.
Blake Lively fotografert med ektemannen Ryan Reynolds på Met-gallaen i New York. Vis mer

– Det er første gang jeg er blitt tildelt en skurkerolle

Om husmorgenet er langt mer framtredende enn «bad girl»-trekk hos Lively, har hun i hvert fall fått muligheten til å være en rebell på film. I den premiereklare thrilleren «A Simple Favor» spiller hun Emily, en barka forretningskvinne og småbarnsmor som er svak for banning, martinidrikking på dagtid og generell rampete oppførsel.

– Det er første gang jeg er blitt tildelt en skurkerolle, og det var utrolig gøy å spille en sånn tøffing. Tradisjonelt sett skal kvinneroller alltid være så fordømt tiltalende, så da jeg leste dette manuset, syntes jeg det var forfriskende at ingen brydde seg om hun var sympatisk eller ei. Emily har også sin sjarm. Selv på sitt verste er hun skikkelig underholdende, og det likte jeg. Hun er dynamisk, ambisiøs, og selv om hun kanskje ikke er verdens mest moderlige person, så elsker hun ungen sin og vil gjøre alt for ham. Det kan jeg relatere til, for sånn er jeg også, forteller hun.

«A Simple Favor» handler om et pussig vennskap som oppstår mellom den pliktoppfyllende mammabloggeren Stephanie (Anna Kendrick) og rampete Emily, før sistnevnte plutselig forsvinner. Vennskap mellom kvinner er noe Lively setter stor pris på i virkeligheten også. Noen av hennes nærmeste venninner er Alexis Bledel, America Ferrera og Amber Tamblyn, motspillerne fra «The Sisterhood of the Travelling Pants».

– Jeg fikk den rollen som 16-åring, mens jeg fremdeles gikk på videregående. På den tiden hadde jeg aldri hatt en kjæreste, mens nå er vi alle gift og har barn. Det er en spesiell opplevelse å vokse opp sammen på den måten. Jeg har mange mannlige venner også, men det er fint å være en del av et kvinnefellesskap der man kan utveksle erfaringer om ting bare vi damer opplever. Som for eksempel hvordan kroppen forandrer seg etter en fødsel. Jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å diskutere sånne ting i fortrolighet med folk jeg er glad i, forteller hun.

Lively har også flere barndomsvenner som hun skatter høyt.

– Min beste venninne møtte jeg på ungdomsskolen, og siden har vi holdt sammen. Hun giftet seg nylig, og da fikk jeg lov til å gi henne en makeover på den store dagen. Jeg er også en utmerket hårstylist og sminkør, så klart, blunker hun, vel vitende om at hun allerede har solgt seg inn som dyktig kokk og eminent interiørdesigner i løpet av dette intervjuet.

– Men seriøst, det er en fin måte å være kreativ på, og jeg må få være kreativ, ellers mistrives jeg, slår skuespilleren fast.

Det er på tide å runde av, men før Lively går ut av døren, må man spørre om hun aldri blir lei sitt kjernesunne image. Hun har allerede sagt mange ganger at forestillingen om at hun har et perfekt liv, er rent sprøyt.

– Og jeg kommer nok til å ha mine ville år jeg også. Kanskje når midtlivskrisen setter inn, vil jeg dra på fancy nattklubber og danse truseløs på bordene, spår hun.

Noe sier oss at det aldri kommer til å skje, og det er kanskje like greit. Verden trenger flinke piker også, i hvert fall av det lykkelige slaget.

LES OGSÅ: Tuva Novotny: - Jeg driter i om jeg er kvinne eller mann

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer