Bent Høie og Dag Terje Solvang

- Å få egne barn har ikke vært et behov

Hvordan fant to unge menn, godt gjemt inne i hvert sitt skap, hverandre for 25 år siden?

20 ÅRS BRYLLUPSDAG: Midt i prideuka i år feirer helse- og omsorgsminister Bent Høie og mannen Dag Terje Solvang hele 20 års bryllupsdag! FOTO: Astrid Waller
20 ÅRS BRYLLUPSDAG: Midt i prideuka i år feirer helse- og omsorgsminister Bent Høie og mannen Dag Terje Solvang hele 20 års bryllupsdag! FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har lange og travle dager på jobb, med mange valg og store avgjørelser som må tas. Fredagskveldene er derfor hellige: Hjemmelaget spaghetti bolognese, beina høyt og «Norge Rundt» med Dag Terje er det som gjelder.

- Spaghetti bolognese er vår taco, sier de tidlig i intervjuet, før de oppdaterer hverandre på hvordan dagen har vært og hva jobbplanene er i morgen. Vi møter paret på en restaurant i Oslo. Bent ankommer i en taxi rett fra Stortinget, pent antrukket med én dress på seg og en annen innpakket i en dresspose som han går og bærer på.

- Kjøpt deg ny dress?, spør Dag Terje idet han omsider blir ferdig med alle telefonsamtalene han må ta før vi setter i gang.

- Det er bare en jeg hadde hengende på kontoret, svarer han.

Det er ingen tvil om at disse to har en hektisk hverdag på hver sin kant, med mye jobb og ansvar. Skrubbsultne etter en lang dag bestiller de seg hver sin pizza.

- Ja, vi har begge hatt spennende jobber opp gjennom årene, men de mest krevende er det vel Bent som har fått. Den rolige, dyktige, planleggeren av oss, smiler Dag Terje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer