Me

- Å føle at man trenger hjelp til alt og ikke klarer å mestre hverdagen, er det tøffeste

Hva gjør du når du har barn, får ME og ikke kan gjøre de enkleste ting? Ann Jeanette Lunde (36) måtte til slutt svelge stoltheten og be om hjelp.

BLE SYK: Ann Jeanette fikk ME og de siste tre årene har vært preget av krise for henne og familien. Da hun endelig klarte å be de rundt seg om hjelp, ble det litt lettere.   Foto: All Over Press
BLE SYK: Ann Jeanette fikk ME og de siste tre årene har vært preget av krise for henne og familien. Da hun endelig klarte å be de rundt seg om hjelp, ble det litt lettere. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Jeg har ett stort problem her i livet. Jeg er dårlig på å be om hjelp. Jeg er flink til å hjelpe andre, men når det kommer til å be om hjelp selv, så er jeg på kanten til håpløs. Jeg vet ikke hvorfor, for jeg er ikke en som har behov for å vise eller late som at jeg er en superdame som klarer alt jeg vil. Når jeg trenger hjelp selv, så blir jeg liten som en prikk.

Ann Jeanette Lunde (36) er fysioterapeut og treningsansvarlig på et treningssenter da hun i 2011 blir brått syk. En omgangssyke som ikke vil gi seg.

Høsten 2012 får hun diagnosen ME. Hverdagen går gradvis fra å være fylt med jobb, trening og å være aktiv småbarnsmamma til Mie Aurora, nå 11 og Theodor, nå 7 år, til et isolert liv hvor det å smøre en brødskive til barna nesten blir umulig.

Kreftene forsvinner, og sykdommen tar henne bort fra alt hun kjenner som et meningsfylt liv. Hun er ikke lenger mammaen som danser leende på stuegulvet og lærer barna å slå hjul. Hun er ikke lenger med på treninger og heier fra sidelinjen. Venninnetreff byttes ut med et begrenset sosialt liv på nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer