Å føle seg ung er bra for helsa

Føler du deg yngre enn det du er? Det kan være veldig bra for både helsen din og parforholdet ditt.

FØLER DU DEG YNGRE ENN DU ER? Dte kan spille gunstig inn både på helsa og på parforholdet. Illustrasjonsfoto: NTB
FØLER DU DEG YNGRE ENN DU ER? Dte kan spille gunstig inn både på helsa og på parforholdet. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er 50 det nye 30, og er 80 det nye 60? De fleste av oss føler oss litt yngre enn vi er.

Det har nok en sammenheng med at de i 20-årene synes at folk i 40-årene er «gamle», og at personer i 40-årene synes at de i 50-årene er «gamle». Mens når de selv når den alderen, føler de seg fremdeles veldig unge og spreke.

Det er mange som unngår å gjøre det de egentlig drømmer om, fordi de føler seg for gamle, men det gjør jo at de går glipp av mye glede og mange muligheter i livet.

Se for deg at du har en jobb som du mistrives med, og at du daglig drømmer om å gjøre noe helt annet, som å ta en ny bachelorgrad eller jobbe i utlandet noen år. Problemet er bare at du føler deg for gammel til å starte på nytt … Er ikke det en litt bedrøvelig begrensning å sette for seg selv?

Det er litt trist å høre utsagn som «nei, det er jeg for gammel til» når det er snakk om for eksempel jobbskifte, utdanning og opplevelser. Derfor er det fint å vite at veldig mange av oss føler oss yngre enn vi egentlig er, og at det kan påvirke livet i en veldig positiv retning. Det kan blant annet være en stressbuffer og ha mange gunstige helseeffekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.