– Å jobbe med døden setter livet i perspektiv

For tre år siden mistet familien lille Milano kun dager før han skulle bli født. Gjennom sorgen fant hun ut at det hun mest av alt hadde lyst å gjøre, var å bli begravelsesagent. – Det er den mest meningsfulle jobben en kan ha, sier Monica.

Ny retning: Monica Wathne (42) har i kjølvannet av å miste et barn gjort en helomvending i yrkeslivet. I februar i år ble hun begravelsesagent. - En gravferdsagent kan ikke ta på seg andres sorger, men vi kan være her og vise en trygg vei, sier Monica. Foto: Irene Jacobsen
Ny retning: Monica Wathne (42) har i kjølvannet av å miste et barn gjort en helomvending i yrkeslivet. I februar i år ble hun begravelsesagent. - En gravferdsagent kan ikke ta på seg andres sorger, men vi kan være her og vise en trygg vei, sier Monica. Foto: Irene Jacobsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sommeren 2019 gikk Monica Wathne (42) høygravid. Norge var i feriemodus, og det var familien hennes også. Mannen, Richard Wathne, hadde begynt på ferien, treåringen Aksel gledet seg til lillebror skulle bli født. For da var det nemlig ikke lenge til de skulle dra til Dyreparken.

Brutal beskjed

Svangerskapet hadde forløpt helt normalt. Det nærmet seg termin, og Monica hadde fått en ultralydtime for å se hvor stor minsten var blitt. De var spente og gledet seg da de troppet opp på venterommet.

Inne på undersøkelsesrommet la hun seg på benken og brettet opp genseren. Gynekologen førte ultralydapparatet over den gravide magen. Alle tre kikket spent på skjermen. Monica var egentlig mest opptatt av at barnet ikke måtte bli altfor stort før han skulle ut.

«Beklager, men her er det ikke liv».

– Det var det han sa. Og så reiste han seg og gikk inn på kontoret sitt. Vi satt igjen helt lamslått.

Hun tenker fortsatt at han godt kunne valgt litt andre ord, kanskje begynt med å si at han var bekymret over det han så, forberedt dem, på en måte. Da han kom ut fra kontoret, fortalte han at han hadde ringt sykehuset. Monica fikk beskjed om at hun måtte dra og føde med en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer