Homohets

«Å presse homofili på barn er bare forkastelig»

Da han lanserte boken for unge skeive, rant hatkommentarene inn til Benjamin Baarli Silseth (32).

HOMOHETS: Benjamin deler hatkommentarer fra eget kommentarfelt for å vise hvorfor Pride fremdeles er viktig.Her er han sammen med kjæresten Niklas Baarli Silseth. FOTO: NTB
HOMOHETS: Benjamin deler hatkommentarer fra eget kommentarfelt for å vise hvorfor Pride fremdeles er viktig.Her er han sammen med kjæresten Niklas Baarli Silseth. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Det ser ut til at det fremdeles hersker forvirring om hvorfor vi trenger Pride». Slik starter psykolog og medieprofil Benjamin Silseth (32) sitt nyeste innlegg på Instagram.

Silseth debuterte denne uken som forfatter med boka «Stolt» som er skrevet for unge og handler om å være skeiv i Norge.

Men samme dag som han og forlaget entusiastisk delte at boken var lansert, rant hatkommentarene inn.

«Jeg skal kjøpe boken og putte den i peisen», skriver én, mens andre skriver kommentarer som «Å presse homofili på barn er bare forkastelig» og «Pride kan dra til helvete, og hjernevasking av barn suger også», mens andre mener de skal boikotte Cappelen Damm, forlaget bak boken.

Selv er forfatteren gift med programleder Niklas Silseth Baarli (34), og at han opplever hets basert på legningen sin, er ikke noe nytt.

I et ferskt intervju med KK forteller 32-åringen at han nylig ble ropt etter på gaten. En kvinne på hans egen alder hadde behov for å uttrykke at Silseth var en «jævla homse».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer