Miste barn

- Å se barnet ditt miste smilet, er ubeskrivelig vondt

Thea ble litt over 17 år. Eline ble nesten to. Elias ble 12 år. Hvordan overlever man tapet av tre barn?

MISTE BARN: Trine mistet tre barn til samme alvorlige sykdom. FOTO: Geir Dokken
MISTE BARN: Trine mistet tre barn til samme alvorlige sykdom. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thea kom til verden en maidag i 1997. Hun var liten, måtte ha mat hver tredje time døgnet gjennom, men det er ingen grunn til bekymring, beroliger legene.

Etter noen måneder blir Trine Holthe Lorentzen og ektemannen Espen Holthe likevel urolige. De ser at datteren endrer seg. Hun får problemer med å spise, myser med øynene, skvetter lett og er tydelig mistilpass.

Så blir det dunete hodet slapt, armer og ben blir stive. Fra legene opplever Trine liten forståelse, føler hun nærmest må trygle om å bli tatt på alvor. Bare noen dager før Thea fyller ett år, etter flere måneder med utredning på sykehus, får to fortvilte foreldre den tunge beskjeden: Thea er syk.

Legene kan ikke si med sikkerhet hvilken diagnose hun har, de mistenker flere, men en av dem som nevnes er Aicardi-Goutières syndrom (AGS) - en nevrologisk sykdom der først og fremst hjernen, immunsystemet og huden rammes.

På sykehuset er kunnskapen liten - men én ting er legene temmelig sikre på: Den lille jenta deres kommer trolig bare til å leve til hun er halvannet år gammel, kanskje to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer