Tinashe Williamson

- Å se ut sånn som jeg så ut, var ofte et helvete

Tinashe og brødrene var de eneste fargede på barneskolen de gikk på. - I mange år følte jeg meg usynlig.

TINASHE WILLIAMSON: - Jeg følte meg aldri hjemme i Vormsund, og de fortalte meg jo også hver dag at jeg ikke hørte hjemme der, sier modell og skuespiller Tinashe Williamson til KK, når hun skal fortelle om oppveksten. FOTO: Janne Rugland
TINASHE WILLIAMSON: - Jeg følte meg aldri hjemme i Vormsund, og de fortalte meg jo også hver dag at jeg ikke hørte hjemme der, sier modell og skuespiller Tinashe Williamson til KK, når hun skal fortelle om oppveksten. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert

De små, mørke barnefingrene forsøker å åpne matboksen. Neglene klorer seg fast i sprekken på boksen, og jenta som er i barneskolealder, registrerer at matboksen er lettere enn da hun sto på kjøkkenet hjemme i Vormsund og la den ned i sekken.

Etter noen sekunder går lokket av. Brødskivene i matboksen er blitt byttet ut med en hvit papirlapp. Hun tar opp lappen, og det første hun legger merke til er den barnlige håndskriften.

«Vet du hva som er forskjellen mellom en bøtte med møkk og en neger? Bøtta.», står det skrevet på lappen.

- Å se ut sånn som jeg så ut, tidlig 90-tallet, på et så lite sted som Vormsund - det var ofte et helvete. Hele skolen var kritthvit. Det var bare storebroren min, lillebroren min og jeg som var mørke, sier Tinashe Williamson (35) til KK.

Fra hun var to måneder, til hun begynte i andreklasse på barneskolen, bodde hun, brødrene, faren og moren, som kom til Norge fra Zimbabwe, på Grünerløkka i Oslo. Men for at barna skulle få større plass og egen hage, flyttet familien til Vormsund i Nes kommune.

Årene på barneskolen skulle bli de verste i livet for Tinashe Bakasa Roll - som hun het før hun giftet seg med skuespiller og komiker Odd-Magnus Williamson (39) i 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer