Liza Marklund:

- Å være mormor er det beste

Bokaktuelle Liza Marklund er blitt bestemor. Hun liker å strikke og se tv-serier, men hun er ikke blitt mindre eventyrlysten av den grunn.

LIZA MARKLUND: – Nå er jeg helt ferdig med Annika og er fornøyd med det, sier Liza Marklund om romanfiguren Annika Bengtzon, som fulgte henne i mange år. FOTO: Sif Meincke
LIZA MARKLUND: – Nå er jeg helt ferdig med Annika og er fornøyd med det, sier Liza Marklund om romanfiguren Annika Bengtzon, som fulgte henne i mange år. FOTO: Sif Meincke Vis mer
Publisert

Kan du se for deg en verdensberømt forfatter som reiser til en bitte liten øy i Stillehavet og bor på en lokal perlefarmers loft i tre uker. Nei vel? Ikke desto mindre er det nettopp det Liza Marklund gjorde som en del av researchen til sin nye bok «Perlefarmen». Men når man møter henne, forstår man det litt bedre. For eventyret og rastløsheten bobler og bruser i henne så det nesten kan høres.

Etter 11 krimbøker med journalisten Annika Bengtson følte Liza seg ferdig med Annika, og at hun måtte gjøre noe helt annet, selv om det verken har vært mangel på boksalg eller anerkjennelse. Liza Marklund har solgt mer enn 23 millioner bøker og er oversatt til 40 språk. Flere av bøkenes hennes er blitt film og tv-serier, og hun har fått en rekke priser.

– Planen min var å være ferdig med Annika innen barna mine flyttet hjemmefra. Men det skjedde ikke. Jeg skrev to bøker med henne etter at de hadde flyttet. Men nå er jeg helt ferdig med henne, og er fornøyd med det, sier Liza, som etter bøkene med Annika har hatt et par andre prosjekter, blant annet «Perlefarmen», som hun skrev synopsis til i 2003. Den gang var Liza gjest hos noen private venner på Cook Island, der handlingen foregår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer