Agneta Fältskog

ABBA-Agnetha ble kjæreste med sin egen stalker. Så fikk han forbud mot å nærme seg henne

– Det er ikke over, ikke for meg hvert fall, sier stalkeren i ny dokumentar.

AGNETA FÄLTSKOG: Da ABBA innledet verdensturneen i Ekeberghallen i 1977, visste ikke Agnetha Fältskog at det var en spesiell fan som fulgte henne med argusøyne, og som siden skulle gå svært langt for å komme nær henne. FOTO: Oddvar Walle Jensen/NTB
AGNETA FÄLTSKOG: Da ABBA innledet verdensturneen i Ekeberghallen i 1977, visste ikke Agnetha Fältskog at det var en spesiell fan som fulgte henne med argusøyne, og som siden skulle gå svært langt for å komme nær henne. FOTO: Oddvar Walle Jensen/NTB Vis mer
Publisert

Da ABBA kom med nye låter i 2021, var det som en sensasjon å regne. Siden bandet la opp i 1983, har Björn og Benny jobbet med store musikalen som Chess og Kristina från Duvamåla, samt med Mamma-Mia-musikalen, og senere filmene. Agnetha Fältskog og Annifrid Lyngstad har verden hørt og sett mindre til, selv om begge har fortsatt å jobbe med musikk, og har kommet med utgivelser siden ABBA-tiden.

I 2021 gjenoppsto imidlertid bandet med platen Voyage, og med det kritikerroste hologramshowet «ABBA Voyage» i London.

Men der imellom har det vært en humpete vei for flere av medlemmene.

Tyskerbarn

Anni-Frid Synni Lyngstad ble født i Ballangen sør for Narvik i 1945, med norsk mor og tysk far, og for å slippe unna stigmaet for tyskerbarn i Norge etter krigen, tok bestemoren med seg to år gamle Anni-Frid til Sverige, der hun vokste opp med bestemoren. Lille Anni-Frid viste seg som et musikalsk talent, og valgte å satse, og etter en solokarriere i unge år, ble hun siden med i Abba. Hun var på denne tiden gift, og hadde fått datteren Ann Lise-Lotte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer