Synsforstyrrelser:

Agnes skulle til linsekontroll - ble sendt til sykehuset

- Har du hørt om MS, spurte nevrologen. Det hadde ikke Agnes (22).

STØTTE: Agnes finner støtte hos moren Unni, som først fikk sjokk da Agnes fikk MS-diagnosen. FOTO: Andreas Hognerud
STØTTE: Agnes finner støtte hos moren Unni, som først fikk sjokk da Agnes fikk MS-diagnosen. FOTO: Andreas Hognerud Vis mer
Publisert

Agnes Bersås Gjøvik er på besøk hjemme hos mamma Unni Hoem Hognerud (55) på Jessheim da KK treffer damene. Ingen kan se at Agnes har en alvorlig diagnose. Hun har alltid vært opptatt av idrett, er glad i aktiviteter, studerer nå idrettsvitenskap og deler leilighet med en god venninne på Lillehammer.

– Jeg skreik så jeg hadde poser under øynene i flere uker etter at Agnes fikk diagnosen, sier Unni.

Agnes har fire friske søsken og Unni vet ikke om noen med MS bakover i slekta.

«Ulykkesfugl»

Mange med MS blir bedre ved hjelp av stamcellebehandling i utlandet. Dette koster penger og Unni har nå opprettet en Spleis for datteren.

– Jeg støtter Agnes fullt ut når det gjelder valget om stamcellebehandling i Moskva. Vi i familien snakket om det når ikke Agnes var til stede. Så kom hun med forslaget selv. Men ingen av oss har den halve millionen behandlingen koster. Derfor har jeg opprettet spleisen «Støtt Agnes 22 år til stamcellebehandling mot MS», sier Unni og forteller at hun er rørt over folks hjelpsomhet, men at det er langt igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer