Musikk

Aguilera hyller forbildene

- Den nye plata er en hyllest til mine helter, sier Christina Aguilera, som skilter med ny, mer uskyldig stil.

Aguilera hyller forbildene
Publisert
Sist oppdatert
De fleste kjenner Christina Aguilera som en lettkledd «dirrrrty girl» med selvsentrerte tekster og fokus på jentemakt og samhold. Nå er hun tilbake med et mer uskyldig uttrykk og en plate som hyller hennes musikalske forbilder.

Platen er influert av blues, jazz og soul.

- Jeg hadde lyst til å bevege meg bakover i tid og dykke ned i landskapet hvor fantastiske blues- og jazzartister befinner seg, sier Christina Aguilera til ITV.com. I åpningssporet synger hun om hvordan platen Back to Basic er en hyllest til de som har gått foran og banet vei for nye, yngre artister som Aguilera selv.

Også stilmessig har sangeren latt seg inspirere av fortidens heltinner.

- Jazzens storhetstid var en gullperiode også visuelt sett. Jeg har blitt påvirket av datidens superstjerner, sirenene på lerretet og glamouren fra Hollywood. Det var en fantastisk tid med god stemning preget av musikk og skjønnhet, sier Aguilera med henvisning til det glade femtitallet.

Men om Christina forsøker å bygge et mer uskyldig image, er hun fortsatt ikke fremmed for å slenge med leppa om kolleger. Superstjernen har lenge ligget i strid med Mariah Carey, og Aguilera skyter igjen fra hoften. Etter å ha møtt Mariah på en fest, var Christina særs misfornøyd med sitt barndomsidol.

- Mariah var alt annet enn hyggelig. Hun var svært beruset, og kom med en rekke nedsettende kommentarer om meg, sa en skuffet Christina til GQ.

Det er derfor ingen overraskelse at Carey ikke er blant forbildene Christina hyller med albumet Back to Basic, som ble sluppet denne uken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer