Psykisk helse

- Alkohol var det eneste jeg tenkte på

Eli Marie Almeli (31) følte at hun aldri passet inn noe sted. Hun flyttet mye i tenårene, og etter hvert utviklet hun sterk angst og depresjon. Og et alkoholproblem.

ADHD OG ALKOHOL: Eli Marie begynte å drikke og feste mye da hun slet med sterk sosial angst. Foto: Ida Bergersen
ADHD OG ALKOHOL: Eli Marie begynte å drikke og feste mye da hun slet med sterk sosial angst. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

- Alkohol var det eneste jeg tenkte på. Jeg måtte ha det for å klare å være sosial, og det var det eneste som dempet depresjonen og angsten, sier Eli Marie Almeli (31).

Fest var det eneste Eli Marie tenkte på. På søndag begynte hun å tenke på hva hun skulle ha på seg på fredag, hvor hun skulle dra ut, og hvem hun skulle invitere på vors. Hun planla når hun skulle dra på vinmonopolet, slik at hun hadde nok alkohol til helgen.

- Det tok lang tid før jeg innså at jeg hadde et problem.

Eli Marie sitter i sofaen hjemme i sin egen leilighet, på østkanten i Oslo. Hun bor alene i en romslig leilighet, med utsikt over hele byen fra balkongen. Utenfor er det godt over 20 grader, og knallblå himmel. Hun spurte om intervjuet kunne tas inne, da hun lett blir distrahert ute.

ADHD og angst

Eli Marie har hatt symptomer på ADHD så lenge hun kan huske, men hun fikk ikke diagnosen før hun var i starten av 20-årene.

Hun fikk diagnosen da hun gikk til psykiater for første gang i 2011. Hun sliter også med OCD (tvangstanker) i tillegg til å ha fått diagnosen borderline.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer