Kultur

All makt til katta

Akkurat nå hører vi på Cat Power. Det bør du gjøre også.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når Chan Marshall, bedre kjent under artistnavnet Cat Power, hviskesynger begynnelsen av låta Willie reiser kroppshårene seg og vugger med i sakte takt. Willie er en av mange gullspor på Cat Powers nye plate, passende titulert The Greatest. Litt senere synger hun ”I hate myself and I want to die” – det er nattsvart og tungt, men albumet høres like fullt skjørt og uendelig vakkert ut. Piano, vakker vokal og slepende rytme er stikkord.The Greatest er Cat Powers sjuende plate, og denne gang har hun med seg en gjeng legendariske studiomusikere fra Memphis. Der Chan tidligere opererte med enkle piano- og gitararrangementer får vi nå et fyldigere lydbilde, med både blåsere, strykere og koring i flere varianter.At ikke Cat Power har et mye større publikum i Norge, er forunderlig. Om tekstene kan bli i overkant dystre for enkelte, er de desperat-melankolske melodiene ikke vanskelige, bare vakre. The Greatest burde finne veien til de tusenvis av hjem hvor Norah Jones snurrer på evig repetisjon. Cat Power beveger seg i Jones' landskap, men har edge og er så uendelig mye bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer