Desta Marie Beeder:

- Alle vennene jeg har nå, er folk jeg har møtt i voksen alder

En dag trakk læreren henne til side og sa: «Desta, det er ikke sikkert din beste venn er her. Men det betyr ikke at du ikke finner den senere»

DESTA MARIE BEEDER: Som tenåring fikk hun en labrador som det viste seg at både hun og søsteren var allergiske mot. En uke etter måtte de vinke farvel til valpen. – Det var hjerteskjærende, sier Desta, her med fotografens hund. Bluse fra American Vintage, smykke fra Caprice, jeans fra Munthe og sko fra Tamaris. FOTO: Truls Qvale
DESTA MARIE BEEDER: Som tenåring fikk hun en labrador som det viste seg at både hun og søsteren var allergiske mot. En uke etter måtte de vinke farvel til valpen. – Det var hjerteskjærende, sier Desta, her med fotografens hund. Bluse fra American Vintage, smykke fra Caprice, jeans fra Munthe og sko fra Tamaris. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Da Desta Marie Beeder skal fortelle om barndommen, er det skogholtet bak ungdomsskolen hun begynner med.

– Jeg har alltid vært observerende. Jeg ville gjerne være med på leken, men trengte også å trekke meg tilbake. Da gikk jeg ofte bak skolen, der det lå et lite skogholt. Så tråkket jeg gjerne rundt der for å tenke litt.

Programlederen bryter ut i det store, vennlige smilet vi kjenner igjen fra «God Morgen Norge»­-sendingene, før hun fortsetter.

– Jeg vokste opp på et litt røft sted. Det var et hardt miljø i klassen, med en indre justis blant jentene. Du måtte ha bestemte klær for å passe inn. Det skulle for ­eksempel være en bestemt type knapp i buksa, og den skulle være fra Adidas. Jeg hadde den fra Sparkjøp.

Igjen smiler hun over den høyhalsede, olivengrønne ­genseren.

– De reglene passet ikke så godt for meg.

Det var en av lærerne som en dag trakk henne til side. Kjartan – han som så hvordan hun vekslet mellom å prøve å passe inn og trekke seg unna.

«Desta, det er ikke sikkert din beste venn er her. Men det betyr ikke at du ikke finner den senere, et annet sted», sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.