Av Aase Dotterud. Oppskriften er innsendt av Charlotte Kolnes fra Laksevåg
Publisert Sist oppdatert
Disse er helt uten fett, melkeprodukter og egg og kan spises av alle. Server vaflene nystekt. Vi velger å servere dem med vaniljekesam og bringebær.
◗ 3 dl glutenfrie havregryn ◗ ca. ¼ banan ◗ 3 ss jyttemel ◗ ½ ts salt ◗ ½ ts vaniljesukker ◗ ca. 3 ½ dl vann
1. Kjør havregryn og banan i en hurtigmikser. Legg alle ingrediensene i en bolle og tilsett vannet. 2. Pisk alt godt sammen. Melet vil svelle litt. Fyll på ca. ½ dl vann ekstra hvis røren blir for tykk. Røren må ikke være for tykk eller tynn! 3. Stek vaflene dobbelt så lenge som vanlige vafler i vaffeljernet. Smør jernet med smør eller olje. Legg på rist og server dem nystekte.