Kultur

Alltid nyheter for Helje

Helje Solberg er fersk nyhetsredaktør i VG. Akkurat nå, når opplaget stuper og avisen nedbemanner og kutter kostnader med 100 millioner. Ikke rart hun må trene for å holde hodet over vannet.

Alltid nyheter for Helje
Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Ingvild Wedaa Tennfjord

HELJE SOLBERG (39)

 • Aktuell med: Første kvinnelige nyhetsredaktør i VG.

 • Sivilstatus: Gift med A-presse-direktør John Kvadsheim. Har to barn på seks og åtte år.
 • Ville sendt i skammekroken: Fundamentalister, i ordets videste forstand.
 • Norges flotteste mann: - Skuespiller Espen Skjønberg. Jeg så ham på Nationaltheatret i høst. Han er flott.
 • Er sikker på i livet: - At det er viktig å tenke på seg selv.
 • For første gang sitter en kvinne i nyhetsredaktørstolen i VG.Kanskje ikke så rart at gutta lar plassen stå åpen. VG er i krise og Helje Solberg skal lede avisen gjennom de tøffeste tidene noensinne. Opplaget stuper. Annonseinntektene svikter. Men hun hevder hun bevarer nattesøvnen.
 • Les alt om kjempekuttene i VG her.
 • - Jeg fikser det. Hadde jeg vært i tvil, ville jeg ikke takket ja. Helje Solberg er fostret opp på nyheter. Hver morgen dumpet sytten aviser inn dørsprekken hjemme, før hennes far pløyde igjennom alle sammen. Hun hadde kanskje ikke så mye valg. Det måtte bli pressen på henne.- Det er kanskje ikke så originalt å følge i sine foreldres fotspor. Men jeg har et engasjement. Jeg synes det er morsomt å lage avis.Nåja, ikke alltid. Denne uken ble sparekuttene for VG lagt fram. 100 millioner i kostnadskutt og nedbemanning på 70-90 årsverk kommer til å svi. Folk må gå. Solberg må sørge for at avisen reiser seg igjen. - VG skal være best. Vi skal generere nyheter, nyheter, nyheter.Om de klarer det? Det kan du lese mer om i portrettet i papirutgaven av KK uke 19. I salg fra mandag 8. mai.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer