Instagram

- Alt du gjør registreres. At du liker, kommenterer, zoomer inn på bilder og trykker deg inn på en profil

Uansett hvilket glansbilde du har skapt på din profil, så vil måten du leser feeden din på avsløre mer om ditt sanne jeg.

INSTAGRAM: Hvilke bilder vi legger ut på sosiale medier sier ikke så mye om hvem vi er. Hva vi selv snoker på derimot, er verdifull informasjon. Foto: NTB scanpix
INSTAGRAM: Hvilke bilder vi legger ut på sosiale medier sier ikke så mye om hvem vi er. Hva vi selv snoker på derimot, er verdifull informasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er Instagram en måte å bygge opp identitet og vise seg fra sin beste side i en jakt på likes. Men ditt sanne jeg blir først og fremst avslørt i hvordan du leser feeden din, og hva du kikker nærmere på, skal vi tro ekspertene KK.no har snakket med. (Psst: Fikk du med deg denne om ungdommens uskrevne regler i sosiale medier?)

– Instagram er identitetsbygging, i aller høyeste grad, sier Manuel Flores.

Han er ekspert på sosiale medier og markedsføring i medie- og markedsføringsbyrået Media Performance, og kan fortelle hvordan bildedelingstjenesten er så mye mer enn bare et digitalt fotoalbum. 

Mange av oss bruker Instagram og sosiale medier til å dele øyeblikk fra våre liv til både kjente, bekjente og i noen tilfeller helt ukjente, men likevel er de fleste klar over at vi alle har blitt ganske proffe på å iscenesette oss selv, etter hvem vi ønsker å framstå som.

– De som deler mange ‹‹quotes›› er kanskje ute etter likes, og de som deler mange feriebilder vil skryte av at de har et fint liv.

Jeg vil tro at det er et avvik mellom det man bygger opp på sosiale medier og den personen man er i virkeligheten

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer