Drikkepress

Amanda (22) pleide å late som hun drakk på fest

Ny undersøkelse viser en kraftig økning i unge voksne som føler at de må drikke for å ikke bli ekskludert i sosiale sammenkomster.

UTSATT FOR DRIKKEPRESS: Frem til hun var 20 år gammel takket Amanda nei til å drikke alkohol på fest, men det var ikke alltid like lett. FOTO: Privat
UTSATT FOR DRIKKEPRESS: Frem til hun var 20 år gammel takket Amanda nei til å drikke alkohol på fest, men det var ikke alltid like lett. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Drikkepress synes å være et økende problem blant ungdommer, i alle fall hvis vi skal stole på resultatene i en ny landsdekkende undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av Blå Kors.

I undersøkelsen, som handlet om holdninger og alkoholvaner i befolkningen, svarte over halvparten av unge voksne mellom 18 og 29 år at de som ikke drikker alkohol blir utelatt fra sosiale sammenkomster.

Student Amanda Westerheim (22) forteller at hun er en av mange ungdommer som har fått kjenne på hvordan det er å bli utsatt for drikkepress. Frem til hun var 20 år gammel valgte hun å avstå fra å drikke alkohol.

– Jeg hadde hatt noen opplevelser i oppveksten som gjorde at jeg ikke syntes det var moro med fulle folk og jeg var veldig redd på arrangementer hvor folk var fulle. Jeg tok avstand fra å være med på ting fordi det rett og slett var skummelt for meg, forklarer hun.

Liten aksept for å være edru

Da hun var 17 år gammel opplevde hun for først gang at det var liten aksept i miljøet hennes for at noen ønsket være edru på fest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer