Surrogati:

Ana (68) ble både mor og bestemor til samme baby

Joda, du leste riktig. Og forklaringen er hjerteskjærende.

SURROGATI: Den spanske skuespilleren Ana Obregón er både mamma og bestemor til samme baby - du må nesten lese resten av historien for å skjønne greia. Foto: NTB
SURROGATI: Den spanske skuespilleren Ana Obregón er både mamma og bestemor til samme baby - du må nesten lese resten av historien for å skjønne greia. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Rett som det er overgår virkeligheten som kjent enhver spinnvill fantasi. Det var i begynnelsen av april både BBC og CNN viderebrakte nyheten fra det spanske magasinet HOLA, om at den 68 år gamle skuespilleren Ana Obregón - ved hjelp av en surrogatmor, både var mor og bestemor til samme baby.

Til da hadde alle rykter summet om at det var hun som var babyens biologiske mor.

Til HOLA fortalte hun nå den overraskende sannheten - som selv ikke den spanske filmskaperen Pedro Almodovar, kjent for sine ekstravagante filmer og rike persongalleri, ville ha klart å hoste opp.

Det var hennes egen sønn, Aless Lequio, som døde av kreft i 2020, som var babyens biologiske far.

Babyens biologiske mor er surrogatmoren, som skal være av cubansk opprinnelse og er bosatt i USA. Der ble også surrogatiprosessen gjennomført, ettersom surrogati er forbudt i Spania.

«Denne jenta er ikke min datter, men mitt barnebarn», oppklarte hun videre.

«Hun er Aless sin datter og når hun vokser opp, vil jeg fortelle henne at faren hennes var en helt. Slik at hun vet hvem hun er, og hvor stolt hun kan være av ham.»

Sønnens siste vilje

Ok, vi tar det fra starten av. I Spania er Ana Obregón mest kjent for sine roller i sitcoms og komedier, og som programleder. Bare en uke før Aless døde, i mai 2020, 27 år gammel, skal han ha fortalt moren, at hans siste ønske var å sette et barn til verden.

«Det folk ikke vet, er at det var Aless sin siste vilje» forklarte Ana til HOLA.

Aless skal ha fortalt til både henne og faren sin, den italienske aristokraten Alessandro Lequio Lequio, om sitt ønske - og at han hadde fryst ned sperm i USA, før han startet med kjemoterapi.

Ana avslørte også at de startet prosessen med å få Aless sitt barn «den dagen barnet mitt dro til himmelen.»

Kort tid etter å ha mistet sin eneste sønn, skal skuespilleren også ha mistet begge foreldrene.

Sverget at hun skulle berge sønnen

Til HOLA beskriver hun surrogatiprosessen som en «lang vei», også med tanke på at det skal ha tatt flere forsøk før surrogatmoren ble gravid.

- Men det er dette som har holdt meg i live. Om det ikke hadde vært for dette, ville jeg ikke ha vært her lenger.

Da hun delte intervjuet på sin instagramkonto, gjorde hun det med noen hjerteskjærende ord til sønnen:

«Min Aless: Jeg sverget jeg skulle redde deg fra kreften, men det klarte jeg ikke. Jeg lovet deg å sette din datter til verden, og her er hun i mine armer.»

«Når jeg klemmer henne, er det en fantastisk følelse, for det er som om jeg klemmer deg igjen» skrev hun videre.

«Jeg sverger på at jeg vil ta vare på henne med den uendelige kjærligheten jeg har å gi, og fra himmelen, så vil du hjelpe meg.»

Hun avsluttet slik: «Du er mitt livs store kjærlighet i himmelen og din datter er mitt livs store kjærlighet på jorden. Elsker deg for evig. Mamma ❤️»

Utløste sterke reaksjoner

Ifølge CNN har historien satt i gang både en juridisk og etisk debatt i Spania, der surrogati er forbudt, og spermprøver bare kan brukes til å gjøre enker gravide 12 måneder etter donorens død, med dennes eksplisitte tillatelse.

Fra Spanias venstreorienterte regjering, gikk likestillingsminister Irene Montero ut og fordømte avgjørelsen, og kalte den en «en form for vold mot kvinner.»

Noen har satt spørsmålstegn ved om Obregón i det hele tatt kunne ta med seg den lille jenta tilbake til hjemlandet, ettersom hun ifølge spansk lov er født med illegale metoder.

Vil vokse opp med bestemoren

Obregón skal ha avfeid stormen av reaksjoner som absurd, og argumentert med at surrogati er en form for assistert reproduksjon som er lovlig i store deler av verden.

Skuespilleren sier hun har dokumenter fra USA som anerkjenner henne som babyens mor juridisk, og at det å adoptere et barn utenlands er lovlig i Spania.

Mange eksperter mener hun neppe vil bringes for retten på grunn av dette.

Juridisk vil babyen være Anas datter, men vil vokse opp med at Ana er bestemoren hennes. Babyen har fått navnet Ana Sandra.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer