Utøya 22. juli:

Andrea (19) spiller den krevende hovedrollen i Utøya-filmen

– Da jeg løp rundt i skogen visste jeg at det ikke fantes en reell trussel, men det setter i gang tanker i hodet – enkelte ganger følte jeg på en slags dødsangst.

UTØYA 22. JULI: Andrea Berntzens første filmrolle ble utrolig krevende - både psykisk og fysisk. FOTO: NTB Scanpix
UTØYA 22. JULI: Andrea Berntzens første filmrolle ble utrolig krevende - både psykisk og fysisk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Andrea Berntzen (19) har vunnet prisen for beste revyskuespiller i Oslo, men det var få som kjente til det unge talentet – frem til i år. 9. mars hadde «Utøya 22. juli» premiere, der Andrea spiller hovedrolleinnhaveren, Kaja.

– Da jeg ble kalt inn til auditionrunde nummer tre av castingbyrået, fikk jeg vite at det skulle lages en film om Utøya. Der og da var jeg ganske kritisk, og tenkte at det var en film jeg ikke ville være med på å lage, fordi fallhøyden var så stor.

Til tross for skepsisen, dro Andrea på auditionen. Det ble flere runder, og etter åttende auditionrunde, ble hun tildelt et reginotat med informasjon om filmen; at alt skulle filmes i én tagning, at det var uten musikk og klipp.

– Jeg skjønte at produksjonen hadde tatt en del forholdsregler, og at de hadde tett dialog med overlevende. Filmens ønske var å ta fokuset tilbake til ofrene. Jeg fikk stor tro på prosjektet, og tillit til regissør Erik Poppe – det var da jeg bestemte at jeg ønsket å være med. Det føltes riktig.

LES OGSÅ: «Utøya 22. juli» har fått sterke reaksjoner – noen mener at det er for tidlig: - Tanken bak filmen var ikke å vise volden

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer